Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας
Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας
in

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας


Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας | Οι καλύτερες συμβουλές

Το αποσμητικό αφήνει συχνά κίτρινους λεκέδες ή λευκά υπολείμματα στα ρούχα.

Εδώ είναι τα καλύτερα κόλπα και για την αφαίρεση των λεκέδων από αποσμητικά.

Για τους περισσότερους από εμάς, το αποσμητικό είναι μέρος της ρουτίνας πρωινής φροντίδας. Μετά την άσκηση ή τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, είναι το προιόν που χρησιμοποιούμε περισσότερο .

Το ενοχλητικό : Το αποσμητικό αφήνει λεκέδες στα ρούχα.

Ενώ οι λεκέδες σε λευκά και ελαφριά υφάσματα έχουν συνήθως κιτρινωπή λάμψη, λευκά υπολείμματα εμφανίζονται συχνά σε σκούρες ή πολύχρωμες μπλούζες και πουκάμισα. Οι λεκέδες από το αποσμητικό μπορούν να γίνουν σκληροί και δεν μπορούν πάντα να αφαιρεθούν χωρίς να αφήσουν υπολείμματα, ακόμη και στο πλυντήριο.

Πως να πλένετε καλά στο χέρι τα ρούχα που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγετε σε επιθετικά, χημικά προσόντα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Θα σας δείξουμε ποιες θεραπείες στο σπίτι μπορούν να αφαιρέσουν κίτρινους και λευκούς λεκέδες από τα ρούχα.

Πώς δημιουργούνται οι λεκέδες από τα αποσμητικά στα ρούχα;

Οι κηλίδες στα υφάσματα προκαλούνται κυρίως από τη χρήση αποσμητικών που περιέχουν αλουμίνιο. Τέτοια αποσμητικά περιέχουν άλατα τα οποία – μόλις έρθουν σε επαφή με τον ιδρώτα – αφήνουν λευκούς ή κιτρινωπούς λεκέδες.

Είναι σημαντικό να προ επεξεργάζεστε τους λεκέδες πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, εάν δεν το κάνετε υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να αφαιρεθούν οι λεκέδες μετά.

Αφαιρέστε λεκέδες από αποσμητικό από τα ρούχα σας

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αποσμητικό χωρίς να αφήσετε υπολείμματα, είναι σημαντικό να δράσετε το συντομότερο δυνατό. Όποιος παρατηρήσει ελαφρές ραβδώσεις ή υπολείμματα σε ρούχα από πρόσφατα εφαρμοσμένο αποσμητικό μπορεί συνήθως να τα καθαρίσει απευθείας με ένα υγρό βαμβακερό πανί.

Διάφορες σπιτικές συνταγές μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των παλαιών και αποξηραμένων λεκέδων. Η σωστή αφαίρεση των λεκέδων εξαρτάτε από τον τύπο του υφάσματος. Τα σκούρα υφάσματα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα · το ίδιο ισχύει και για ευαίσθητα υφάσματα όπως το μετάξι ή το βαμβακερό.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας

Σημαντικό: Πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, πρέπει πάντα να δοκιμάζεται σε μια μικρή, μη εμφανή περιοχή του ενδύματος, ώστε να μην το καταστραφεί..

Για κίτρινους λεκέδες σε ανοιχτόχρωμα ρούχα


# 1: χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι μια αποδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση διαφόρων λεκέδων. Το κιτρικό οξύ θα βοηθήσει με τους κίτρινους λεκέδες από αποσμητικά σε λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ακόμα και τα ξερά υπολείμματα μπορούν να αφαιρεθούν με το πανίσχυρο λεμόνι . Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε χρωματιστά υφάσματα, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να είναι αρκετά επιθετικός.

Το κιτρικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων από αποσμητικά στα ρούχα

Υγρό κιτρικό οξύ ή σκόνη κιτρικού οξέος (διατίθεται στο φαρμακείο) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των λεκέδων στα ρούχα αλλά και των άσχημων χρωματισμών κάτω από τις μασχάλες.

Όξινο στερεό σαπούνι θα βρείτε εδώ, για αποτελεσματικό καθαρισμό της μασχάλης από άσχημους χρωματισμούς.

Εφαρμογή: Διαλύστε πλήρως τρεις κουταλιές της σούπας σκόνη ή υγρό κιτρικό οξύ σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Βυθίστε το ρούχο σε αυτό για αρκετές ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα). Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το κιτρικό οξύ με καθαρό νερό και πλύνετε το στο πλυντήριο ως συνήθως.

# 2: μαγειρική σόδα
Ως εναλλακτική λύση για το κιτρικό οξύ, οι κηλίδες σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα από αποσμητικό μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με μαγειρική σόδα. Αυτή η εναλλακτική είναι ιδιαίτερα κατάλληλη εάν οι λεκέδες είναι παλαιότεροι και έχουν ήδη στεγνώσει. Σημαντικό: Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε λευκά υφάσματα που δεν είναι ευαίσθητα.

  1. Βρέξτε τις πληγείσες περιοχές με ζεστό νερό.
  2. Πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα στους λεκέδες.
  3. Τρίψτε απαλά τη σκόνη με τα δάχτυλά σας έτσι ώστε να αρχίσει να αφρίζει ελαφρώς.
  4. Αφήστε τη μαγειρική σόδα για αρκετές ώρες.
  5. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά το ύφασμα με καθαρό νερό και πλύνετε το στο πλυντήριο ως συνήθως.

Εάν το κατάλοιπο αποσμητικού είναι πολύ επίμονο ο καθαρισμός με μαγειρική σόδα μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές.

# 3: Κάψουλα καθαρισμού οδοντοστοιχιών
Παρεμπιπτόντως, τα καθαριστικά οδοντοστοιχιών (ή καθαριστικά μασέλας) λειτουργούν επίσης με παρόμοιο τρόπο με τη μαγειρική σόδα. Τα καθαριστικά οδοντοστοιχιών μπορούν επίσης να ξεθωριάσουν τα ρούχα και επομένως είναι κατάλληλα μόνο για λευκά υφάσματα.

Για την αφαίρεση κίτρινων λεκέδων από αποσμητικά

Απλώς διαλύστε ένα ή δύο δισκία σε ένα μπολ ζεστό νερό και ρίξτε το μείγμα στις λεκιασμένες περιοχές. Αφήστε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε τα ρούχα. Εάν θέλετε, μπορείτε να μουλιάσετε τα ρούχα σας στο διάλυμα όλη τη νύχτα.


# 4: σόδα πλυντηρίου
Μια άλλη θεραπεία για την καταπολέμηση των κίτρινων αποσμητικών λεκέδων είναι η σόδα πλυντηρίου (διατίθεται εδώ στο Amazon).

Έτσι λειτουργεί:

Διαλύστε μία έως δύο κουταλιές της σούπας σόδα σε ζεστό νερό
Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει στη λεκάνη για 30 λεπτά
Στη συνέχεια πλύνετε καλά το ρούχο με νερό και στη συνέχεια και πλύνετε το στο πλυντήριο ως συνήθως


Για αφαίρεση λευκών λεκέδων από αποσμητικό σε σκούρα ρούχα

# 1: ξύδι
Το ξίδι θεωρείται εδώ και πολύ καιρό μια δοκιμασμένη οικιακή λύση για διάφορα προβλήματα λεκέδων. Το ξύδι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την απομάκρυνση λευκών , φρέσκων ή παλαιότερων λεκέδων από χρωματιστά και μαύρα ρούχα

Πώς λειτουργεί:

Αραιώστε το ξύδι με νερό (σε αναλογία 1: 3), απλώστε στην περιοχή του λεκέ και κάντε απαλό μασάζ (εναλλακτικά, αφήστε το ρούχο να μουλιάσει στο μείγμα). Αφήστε το διάλυμα ξιδιού να λειτουργήσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε την με καθαρό νερό και πλύνετε το στο πλυντήριο.

Το μετάξι και η βισκόζη δεν πρέπει να πλένονται. Οι κηλίδες από αποσμητικό στο μετάξι μπορούν να αφαιρεθούν προσεκτικά με ένα καθαρό σφουγγάρι. Για να το κάνετε αυτό, τρίψτε το λεκέ με το σφουγγάρι μέχρι να εξαφανιστεί.

Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τους λεκέδες από αποσμητικά

Για να μην υπάρχουν κίτρινοι ή λευκοί αποσμητικοί λεκέδες, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αποσμητικών που περιέχουν αλουμίνιο. Επειδή τα άλατα αλουμινίου που περιέχουν ευθύνονται κυρίως για το γεγονός ότι τα υφάσματα σας είναι αποχρωματισμένα.

Επιπλέον, πρέπει πάντα να ανακινείτε καλά το αποσμητικό σας πριν εφαρμόσετε ένα σπρέι έτσι ώστε να μπορεί να εξαπλωθεί καλά στο δοχείο και μετέπειτα στο δέρμα.

Για να μην έχετε πια τέτοιου είδους προβλήματα και χάνετε χρόνο άδικα προσπαθώντας να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες, επενδύστε λίγα σέντ του ευρώ παραπάνω και προμηθευτείτε, βιολογικά αποσμητικά που δεν αφήνουν σημάδια και είναι φιλικά με την επιδερμίδα σας, τεστάραμε τα παρακάτω και σας τα προτείνουμε.

1. Bema Γυναικείο Αποσμητικό Spray Ipnose

Με εκχύλισμα αλόης και οργανικά αποσταγμένα ανθόνερα rosa damascena και πορτοκαλιάς. Μακράς διάρκειας αποσμητικό roll-on χωρίς προωθητικά, αλκοόλ, αλλεργιογόνα, χλωριούχο αργίλιο ή άλλα διαβρωτικά μέσα. Εξουδετερώνει τις οσμές του σώματος, χωρίς να επηρεάζει τη φυσιολογική ισορροπία του δέρματος και την φυσιολογική εφίδρωση. Είναι καλά ανεκτό από ιδιαίτερα ευαίσθητα δέρματα μετά το ξύρισμα. Ιδανικό για τη γυναίκα που ζει μια πολυάσχολη ζωή και χρειάζεται μια αίσθηση φυσικής φρεσκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στη ντελικάτη, γλυκιά μυρωδιά του. Με βιολογικά απεσταγμένα ανθόνερα Rose Damascena και πορτοκάλι, Potassium Alum και οργανικό εκχύλισμα Aloe.

2. Benecos Ανδρικό Αποσμητικό Σπρέι 75ml

Η ήπια φόρμουλά του παρέχει εγγυημένη φρεσκάδα και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Το Φυσικό Αντρικό Αποσμητικό Σπρέι της Benecos είναι vegan, πιστοποιημένο από τoν BDIH και περιέχει την φόρμουλα Biomix της benecos από επτά επιλεγμένα βιολογικά φυτικά εκχυλίσματα. Χωρίς άλατα αλουμινίου.

3. Jason Αποσμητικό με Αλόη Βέρα σε Στικ 70gr

Αποσμητικό με Αλόη Βέρα σε στικ. Κλινικά αποδεδειγμένη προστασία που διαρκεί όλη ημέρα. Άμυλο καλαμποκιού, Baking Soda και Ψευδάργυρος εξουδετερώνουν την κακοσμία, ενώ το αντισηπτικό εκχύλισμα Γκρέιπφρουτ καταπολεμά τα βακτήρια που την προκαλούν. Εμπλουτισμένο με Αλόη Βέρα και θρεπτική Βιταμίνη Ε, καταπραΰνει και απαλύνει το δέρμα. Χωρίς αλουμίνιο, χωρίς Parabens, χωρίς φθαλικές ενώσεις, χωρίς προπυλενογλυκόλη, χωρίς πειράματα σε ζώα.

Εάν σας βοήθησαν οι συμβουλές μας, πείτε μας ευχαριστώ κοινοποιώντας το άρθρο μας!

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Τι να κάνετε όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τη ζωή σας

Τι να κάνετε όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τη ζωή σας