Πώς να φτιάξετε σπιτικό Dry Ice
Πώς να φτιάξετε σπιτικό Dry Ice
in

Πώς να φτιάξετε σπιτικό Dry Ice

Πώς να φτιάξετε σπιτικό Dry Ice . Το Dry Ice είναι μια μαγική προσθήκη σε οποιοδήποτε πάρτι. Χωρίς αυτό, οι διοργανώσεις δεν θα ήταν οι ίδιες, τα πάρτι αποκριών δεν θα ήταν τόσο τρομακτικά, και τα μουσικά βίντεο της δεκαετίας του 1980 δεν θα είχαν αφήσει το ανεξίτηλο σημάδι τους.

Τι ακριβώς είναι το Dry Ice;

Ο ξηρός πάγος ψύχεται και συμπυκνώνεται με διοξείδιο του άνθρακα. Παραλείπει τη διαδικασία τήξης και εξάχνει απευθείας σε αέριο διοξείδιο του άνθρακα όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και η πίεση διαστέλλεται. Είναι πολύ κρύο και αιωρείται γύρω στους -109,3 βαθμούς Φαρενάιτ.

(Ο Thomas Slate ήταν ο πρώτος που το πούλησε σε αυτοκίνητα το 1924.) Έχει και πολλές άλλες συναρπαστικές χρήσεις. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του συστήματος μετρό NYC από αρουραίους. Δοκιμάστε να το συνδέσετε στην κάτω πλευρά ενός αυτοκινήτου RC για μερικά εφέ Fast and Furious.

Βρίσκεται σε αφθονία φυσικά σε πολλά ουράνια σώματα στο ηλιακό μας σύστημα, όπως ο Άρης και τα φεγγάρια του Ουρανού και του Ποσειδώνα. Πριν από πέντε χρόνια, το Mars Obiter Express της NASA εντόπισε μια χιονοστιβάδα ξηρού πάγου που πέφτει κάτω από τις πλαγιές του Άρη.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό Dry Ice

Ο ξηρός πάγος που αγοράζεται από το κατάστημα μπορεί να είναι ακριβός και δύσκολο να βρεθεί. Άλλωστε, είναι πιο διασκεδαστικό να φτιάχνετε κάτι από το μηδέν (φυσικά με δική σας ευθύνη). Το lifehackers σας έχει μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε τον τρομακτικό ατμό μόνοι σας.

Λοιπόν, πώς μπορώ να κάνω Dry Ice;

Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό και μπορείτε να το κάνετε με ό, τι πιθανώς έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε :

  • Γάντια βαρέως τύπου
  • Πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα (πρέπει να φέρει την ένδειξη C02)
  • Υφασμάτινη τσάντα
Οδηγίες:

Προσοχή! Επειδή ο ξηρός πάγος είναι πολύ κρύος, μπορεί να πάθετε κρυοπαγήματα. Βεβαιωθείτε ότι τα βαρέως τύπου γάντια είναι κατάλληλα για αυτό.

Τοποθετήστε το ακροφύσιο του πυροσβεστήρα Co2 στην υφασμάτινη σακούλα, σφραγίζοντας το καλά.
Ανοίξτε πυρ!!! (Ή, ανάλογα με τον τύπο του πυροσβεστήρα, ανοίξτε τη βαλβίδα.)
Κλείστε το ακροφύσιο ή τη βαλβίδα του πυροσβεστήρα.
Ανακινήστε την τσάντα καλά.
Αφαιρέστε τον πρόσφατα σχηματισμένο ξηρό πάγο από τη σακούλα και απολαύστε.
Εάν θέλετε να διατηρήσετε το κρύο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε το σε ένα ψυγείο φελιζόλ και βεβαιωθείτε ότι αφήσατε λίγο το καπάκι ανοιχτό.

Είναι ο ξηρός πάγος επικίνδυνος ;

Μπορεί να είναι! Θυμηθείτε, είναι πραγματικά, πολύ κρύο. Η παρατεταμένη έκθεση σε ξηρό πάγο μπορεί στην πραγματικότητα να παγώσει τα κύτταρα του δέρματος σας και να σας αφήσει έναν τραυματισμό παρόμοιο με ένα έγκαυμα. Εάν το βάζετε σε ένα φανταχτερό ποτό, προσέξτε να μην το καταπιείτε. Και βεβαιωθείτε ότι το απορρίπτετε σωστά, οπότε μην το ρίξετε κάτω από το νεροχύτη και μην το πετάξετε στα σκουπίδια. Για να επιταχύνετε την εξάχνωση, μπορείτε να ρίξετε ζεστό νερό σε οποιοδήποτε δοχείο το αποθηκεύετε.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σε αεριζόμενο δωμάτιο. Η αναπνοή υπερβολικού διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να αποβεί μοιραία – ειδικά για τα παιδιά. Και τέλος, η τοποθέτηση του ξηρού πάγου σε ένα σφραγισμένο δοχείο (συμπεριλαμβανομένου του καταψύκτη σας) αυξάνει την πίεση και μπορεί να προκαλέσει έκρηξη του δοχείου γιαυτό προσέξτε να μην κάνετε κατά λαθος βόμβα ξηρού πάγου, χρησιμοποιήστε το υπεύθυνα διότι μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνο με την λάθος χρήση.

Φτιάξτε τα καλύτερα μοχίτο στο σπίτι

Με αυτόν τον τρόπο, ο ξηρός πάγος μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικός και να εντυπωσιάσει σε όλα τα πάρτι. Απολαύστε, υπεύθυνα!

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
15 μυστικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρηγορότερα

15 μυστικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρηγορότερα

3 ασκήσεις αναπνοής-έλεγχος του άγχους

3 ασκήσεις αναπνοής-έλεγχος του άγχους