Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους
Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους
in

Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους

Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους


Οι μικροβιολόγοι είναι, λοιπόν, οι πλέον κατάλληλοι για να μας πούνε πότε και πώς πρέπει να καθαρίζουμε το σπίτι μας.

Ο καθαρισμός του σπιτιού τις περισσότερες φορές είναι πονοκέφαλος και «βραχνάς». Τι κι αν αφιερώνονται πολλές ώρες σε αυτό, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό. Ίσως να έχετε αναρωτηθεί πώς θα γινόταν να υπήρχε ένας τρόπος όλα τα μικρόβια να εξουδετερωθούν και το σπίτι σας να λάμπει χωρίς κούραση.

Πώς άραγε καθαρίζει το σπίτι του ένας ειδικός στα μικρόβια;

Οι μικροβιολόγοι ξέρουν πολύ καλά πού υπάρχουν περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι.

Ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο να μελετά τους «εχθρούς της υγιεινής», ξέρει να καταπολεμά αυτά τα ενοχλητικά σωματίδια.

Ο Dr Charles Gerba, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη μελέτη των μικροβίων και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας.

Δείτε πως καθαρίζουν οι μικροβιολόγοι τα σπίτια τους.

Ρίχνει το περισσότερο βάρος στην κουζίνα παρά στο μπάνιο:

Σύμφωνα με τον Dr Gerba, πολλές φορές ρίχνουμε το περισσότερο βάρος στο μπάνιο παρά στην κουζίνα γιατί προφανώς θα έχουμε ακούσει ότι το μπάνιο έχει τα περισσότερα βρώμικα σημεία του σπιτιού. Ο καθαρισμός της κουζίνας δεν τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα ενώ θα έπρεπε γιατί είναι εξίσου σημαντική πηγή βακτηρίων.

«Αν η τουαλέτα είναι πηγή μικροβίων, το ίδιο μεγάλη πηγή είναι και το σφουγγάρι της κουζίνας και το ξύλο πάνω στο οποίο κόβουμε τα διάφορα λαχανικά και κρέατα, το χερούλι του ψυγείου και η βρύση του νεροχύτη» αναφέρει ο γιατρός και εκεί δίνει προτεραιότητα.

Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους
Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους

Συχνός καθαρισμός του ψυγείου:

Για το γιατρό, είναι ένα σημείο πηγής μικροβίων που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας αν δεν καθαρίζεται τακτικά. Όταν αποφασίζει να καθαρίσει το σπίτι, δίνει ιδιαίτερη προσοχή εκεί.

Χρησιμοποιεί συχνά μέσα στη μέρα μαντηλάκια καθαρισμού:

«Μπορεί να πιάσουμε το πορτοφόλι μας και μετά να φτιάξουμε ένα τοστ. «Ποτέ δεν πιάνουμε κάτι που θα πιούμε ή θα φάμε χωρίς να έχουμε καθαρίσει πριν τα χέρια μας» αναφέρει ο γιατρός.

Καθαρισμός πατώματος:

«Τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει πια και δεν… μπουσουλάνε» αναφέρει ο γιατρός, «Ετσι δεν έχω πια τόσο άγχος για το πάτωμα, όπως είχα όταν ήταν πιο μικρά. Σκούπα και σφουγγάρισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά όχι με το άγχος που είχα στις αρχές.

Απλά φροντίζουμε να αφήνουμε τα παπούτσια μας έξω από το σπίτι».


Καθημερινή αλλαγή στις πετσέτες των χεριών και του προσώπου:

«Χρησιμοποιώ συχνά πετσέτες από χαρτί και χρησιμοποιώ τις πετσέτες μόνο για μια μέρα.. Η απολύμανση του σπιτιού δεν σημαίνει μόνο «καθαρίζω τις επιφάνειες». Σημαίνει ότι τα τακτικά αλλάζω όλα τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν μικρόβια.

Δεν αφήνει τα παιδιά να ακουμπάνε πράγματα στο σπίτι, μετά το σχολείο ή το παιχνίδι χωρίς να έχουν σαπουνίσει τα χέρια τους:

«Ακομα κι αν κάποιος πιστεύει ότι έχει απολυμάνει το σπίτι, αν μπουν μέσα τα παιδιά του μετά το σχολείο ή το παιχνίδι και αρχίζουν και κάθονται παντού και ακουμπάνε αντικείμενα έχει πάει η μισή δουλειά στράφι» αναφέρει ο γιατρός.

Πριν καθαρίσει το σπίτι έχει κάνει μπάνιο:

«Όταν καθαρίζω το σπίτι φροντίζω να είμαι πρώτα εγώ καθαρός και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού σαπουνίζω αρκετά τακτικά τα χέρια μου».

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος

Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος

Μπάνιο χωρίς παράθυρο Κόλπο για την μυρωδιά και την υγρασία

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Κόλπο για την μυρωδιά και την υγρασία