Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά
Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά
in

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά. Έχω φτιάξει βάφλες στην βαφλιέρα μου μόνο μία φορά. Αλλά έχω ψήσει σε αυτήν πολλά άλλα τρόφιμα, μερικά από τα οποία ήταν αρκετά λιπαρά και κολλώδη. Μια ηλεκτρική βαφλιέρα δεν μπορεί να πλυθεί στον νεροχύτη και δεν είναι κάτι που μπορείτε απλά να σκουπίσετε, χάρη στις πολλές αυλακώσεις που έχει. Αλλά ακόμη και η λιπαρότερη ηλεκτρική βαφλιέρα μπορεί να καθαριστεί. Χρειάζεστε απλώς χαρτοπετσέτες, μπατονέτες και (ίσως) μια βούρτσα .

Πρώτα, στραγγίξτε το λίπος

Εάν αυτό που φτιάξατε στην βαφλιέρα περιέχει κρέας, τυρί ή συνδυασμό και των δύο, μια καλή ποσότητα λίπους είναι σίγουρα στις σχάρες της βαφλιέρας. Όπου θα στερεοποιηθεί εάν να κρυώσει.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος από τις γραμμές των κρύων πλακών από τις σχάρες με ένα βαμβακερό πανί, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να ανασηκώσετε τη συσκευή στο πλάι της και να αφήσετε το λίπος ενώ είναι ζεστή η βαφλιέρα και να στραγγίσει σε μερικές διπλωμένες χαρτοπετσέτες. Μόλις φύγει το πολύ λίπος, μπορείτε να σκουπίσετε τυχόν υπολειπόμενο λάδι με μια χαρτοπετσέτα, στη συνέχεια να το διπλώσετε και να το σύρετε στις ιδιαίτερα λιπαρές ρωγμές.

Αφαιρέστε τα ξεραμένα κομμάτια με ένα βαμβακερό πανί

Το καμένο τυρί μπορεί να κολλήσει και να βγαίνει πολύ δύσκολα, αλλά ένα βαμβακερό πανί μπορεί συνήθως να αποσπάσει αυτά τα μικρά κομμάτια. Εάν κάτι κολλήσει πραγματικά εκεί, ένα ξυλάκι μπορεί να προσφέρει λίγο περισσότερη ώθηση χωρίς να χαράξει τις αντικολλητικές πλάκες.

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά

Αφαιρέστε τη σκόνη με μια καθαρή μαλακή βούρτσα

Αφού αφαιρέσετε το λίπος, σκουπίσετε και βγάλετε τυχόν υπολείμματα , ίσως εξακολουθείτε να βλέπετε ότι η βαφλιέρα σας είναι γεμάτη με ενοχλητικά μικρά ψίχουλα που δεν φεύγουν με την χαρτοπετσέτα ούτε και το πανί. Απλώς γυρίστε τη συσκευή βάφλας σας στο πλάι της και σκουπίστε τα υπολείμματα με την βούρτσα.

Δείτε ακόμα: Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας

Εάν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, καθαρίστε με ατμό

Εάν τα πράγματα είναι πραγματικά τρομερά και κολλημένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα της βαφλιέρας και μια υγρή πετσέτα . Ζεστάνετε τη συσκευή βάφλας σε μέτρια θερμοκρασία και, στη συνέχεια, περάστε τη πετσέτα κάτω από νερό και στραγγίξτε τη. Τρίψτε προσεκτικά πάνω στις σχάρες της βαφλιέρας σας.Χρησιμοποιήστε βαμβακερή πετσέτα για να καθαρίσετε τυχόν γωνίες (εάν χρειάζεται), αφήστε την βαφλιέρα να κρυώσει .

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές

Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας