in

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά

Είναι εξαιρετικά άβολο, αλλά συμβαίνει συχνά: η τουαλέτα στο σπίτι μας έχει φράξει!

Θα σας πούμε ποια κόλπα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε εύκολα το πρόβλημα.

Χαρτί υγείας ή λανθασμένη απόρριψη ειδών υγιεινής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φράξει η αποχέτευση.

Για να μην επιδεινωθούν τα πράγματα και για να μπορεί το νερό να φύγει ξανά κανονικά, η απόφραξη πρέπει να καθαριστεί. Κανείς θέλει μια τουαλέτα που ξεχειλίζει.

Πριν καλέσετε έναν υδραυλικό ή χρησιμοποιήσετε σκληρά απορρυπαντικά για την απόφραξη της τουαλέτας, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά απλά κόλπα στο σπίτι.

Έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές για εσάς.

Είναι η τουαλέτα ελαφρά φραγμένη; Αυτό βοηθάει

Εάν η τουαλέτα σας είναι μόνο ελαφρά φραγμένη, μπορεί να είναι αρκετό να καθαρίσετε την αποχέτευση με μια βούρτσα τουαλέτας. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αφαιρέσετε μεγάλες ποσότητες χαρτιού τουαλέτας που τυχών έχει πέσει μέσα ή άλλα πράγματα που προφανώς φράζουν την τουαλέτα σας.

Αυτό γίνεται καλύτερα με το χέρι: Χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια ώστε να μην έρθετε σε επαφή με το βρώμικο νερό και βγάλτε ότι μπορεί να έχει πέσει μέσα.

Στη συνέχεια, καθοδηγήστε την κεφαλή της βούρτσας τουαλέτας όσο το δυνατόν πιο βαθιά στην αποχέτευση και μετά μετακινήστε τη βούρτσα έντονα πάνω κάτω ώστε να ξεμπλοκάρει ότι έχει απομείνει μέσα.

Εάν η τουαλέτα σας εξακολουθεί να είναι φραγμένη, μπορείτε να προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό. Απλώς ρίξτε αρκετά λίτρα ζεστό νερό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, διαφορετικά ο σωλήνας και η τουαλέτα θα μπορούσαν να υποστούν ζημιά από το εσωτερικό. Έτσι, μετά το βράσιμο, αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το στην τουαλέτα.

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά

Φραγμένη τουαλέτα: ξίδι και μαγειρική σόδα μπορούν να βοηθήσουν

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, το ξίδι και η μαγειρική σόδα μπορούν συνήθως να βοηθήσουν. Ο συνδυασμός των δυο έχει δοκιμαστεί και έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι θαυματουργή λύση. Προσοχή: Είναι καλύτερο να φοράτε γάντια και γυαλιά για την προστασία του δέρματος και των βλεννογόνων. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το μπάνιο σας αερίζεται καλά.
Πρώτα, ρίξτε ένα πακέτο σόδα στην τουαλέτα και μετά προσθέστε μισό μπουκάλι ξύδι. Μην εκπλαγείτε, γιατί το μείγμα στην τουαλέτα αρχίζει να φουσκώνει. Αλλά αυτό είναι καλό. Αφήστε για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Είναι ακόμη καλύτερο εάν αφήσετε το μείγμα στην τουαλέτα μια νύχτα. Έπειτα, ρίξτε περίπου τρία λίτρα ζεστού νερού.

Χρησιμοποιήστε τη βεντούζα για να αποφράξετε την λεκάνη της τουαλέτας

Η βεντούζα απόφραξης είναι πιθανώς ο καλύτερος βοηθός στην καταπολέμηση μιας φραγμένης τουαλέτας. Συνήθως, μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά βοηθώντας στην απόφραξη της αποχέτευσης. Μπορείτε να βρείτε μια βεντούζα απόφραξης στο σούπερ μάρκετ, ή να παραγγείλετε online από εδώ.

Τοποθετήστε τη βεντούζα στην αποχέτευση και πατήστε τη λαβή σταθερά προς τα κάτω αρκετές φορές στη σειρά. Αυτό διασφαλίζει ότι δημιουργείται κενό και να αφαιρείται η βρωμιά. Σε περίπτωση που βγουν υπολείμματα απλά “ψαρέψτε τα” με το χέρι σας (πάντα με γάντια).

Εάν ο σωλήνας εξακολουθεί να είναι φραγμένος παρά την χρήση της βεντούζας απόφραξης, αποτελεί ένδειξη ότι το πρόβλημα βρίσκεται βαθύτερα στον σωλήνα.

Φραγμένη λεκάνη τουαλέτας: μείνετε μακριά από χημικά καθαριστικά

Τα χημικά καθαριστικά σωλήνων διατίθενται σε αφθονία στο Διαδίκτυο και στα φαρμακεία – είτε ως κόκκοι είτε ως υγρό καθαριστικό. Αλλά πρέπει να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από αυτό. Τα καθαριστικά σωλήνων περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αλκαλικών συστατικών που είναι πολύ διαβρωτικά. Εάν εξακολουθείτε να μην θέλετε να κάνετε χωρίς καθαριστικό σωλήνων, θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε μη διαβρωτική συμβατή παραλλαγή, εμείς σας προτείνουμε το TotalCLEAN, μη διαβρωτικό και ασφαλής στη χρήση σε σωλήνες που είναι ευαίσθητοι στη θερμότητα.

Δείτε το εδώ : Σκόνη Καθαρισμού Σωλήνων και Σιφονιών TotalCLEAN Tube Turbo Power Pearls 1 + 1 kg Δώρο

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν λειτούργησε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ίσως ακόμη και το πρόβλημα βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από εσάς, με τους γείτονές σας, στο υπόγειο ή ακόμα και στην πόλη. Σε μια τέτοια περίπτωση, δυστυχώς, μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να βοηθήσει. Στην καλύτερη περίπτωση, ένας υδραυλικός κοστίζει περίπου 20 έως 70 ευρώ.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να βρείτε τον καλύτερο επαγγελματία

Πως δουλεύει:

1 Μας περιγράφεις την εργασία που θέλεις να πραγματοποιήσεις

2 Μέσα σε 10” σου προτείνουμε τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή σου

3 Συγκρίνεις τις καλύτερες προσφορές και επιλέγεις τον καταλληλότερο για την εργασία σου

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το "αντοχή στο νερό" ;

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το “αντοχή στο νερό” ;

YourLstory: Έδωσα 500€ σε μάγισσα για να σταματήσει να με απατάει

Έδωσα 500€ σε μάγισσα για να σταματήσει να με απατά