Τα φυτά μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική παραγωγικότητά σας
Τα φυτά μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική παραγωγικότητά σας
in

Τα φυτά ενισχύουν τη παραγωγικότητα σας

Τα φυτά μπορούν να ενισχύουν τη συνολική παραγωγικότητα σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε την παραγωγικότητά σας. Από το smartphone που σας αποσπά την προσοχή έως ένα απλό διάλλειμα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να ενισχύσετε την παραγωγικότητα σας. Αυτό που μόνο χρειάζεστε είναι λίγο πράσινο.

Φέρτε τη φύση στον χώρο εργασίας σας

Εάν χρειάζεστε αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας, σκεφτείτε να αποκτήσετε μια γλάστρα. Το να έχετε κάτι ζωντανό, πράσινο και να θυμίζει τον κόσμο έξω από το γραφείο σας στο χώρο εργασίας σας, σας ενθαρρύνει να εργαστείτε και να αυξήσετε την εστίαση.


Τα φυτά μπορούν να ενισχύουν τη συνολική παραγωγικότητα σας

Γιατί; Σύμφωνα με τον Marlon Nieuwenhuis και την ερευνητική του ομάδα, το πράσινο αλλάζει την προοπτική και την αντίληψή μας για το εργασιακό μας περιβάλλον. Συνήθως, τα γραφεία ή τα εργοστάσια, είναι κενοί χώροι, χωρίς χρώμα και προσωπικότητα. Αν και προσπαθούμε να διακοσμήσουμε με φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα στο γραφείο μας, ο χώρος εργασίας μας εξακολουθεί να είναι ο χώρος στον οποίο η λειτουργικότητα μετράει παραπάνω από το στυλ.

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube;

Ο Nieuwenhuis εξέτασε εάν η παρουσία πράσινου θα μπορούσε να κάνει τους υπαλλήλους περισσότερο παραγωγικούς. Η έρευνά του απέδειξε ότι αυτό αληθεύει. Η ομάδα του πραγματοποίησε τρία διαφορετικά πειράματα σε διάφορα γραφεία. Ο καθένας επέστρεψε το ίδιο αποτέλεσμα: όταν υπήρχαν φυτά τριγύρω, το προσωπικό σε αυτά τα γραφεία ανέφερε καλύτερη συγκέντρωση, μεγαλύτερη ικανοποίηση στο χώρο εργασίας και αυξημένη παραγωγικότητα. Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ακόμη και βελτίωση στην ποιότητα του αέρα των γραφείων.

Τοποθετήστε μια γλάστρα με φυτά στον χώρο εργασίας σας.

Είτε εργάζεστε εντός των ορίων ενός θαλάμου, είτε περνάτε τις μέρες σας σε ένα λιγότερο παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ευτυχισμένο, πιο παραγωγικό χώρο εργασίας για τον εαυτό σας, εισάγοντας ένα φυτό ή δύο.

Η παρουσία ενός ζωντανού, κομματιού της φύσης θα φέρει τη χαρά του εξωτερικού χώρου, προσφέροντας ενθάρρυνση και μεγαλύτερη ώθηση. Τοποθετήστε ένα μικρό φυτό σε γλάστρα στη γωνία του γραφείου σας ή φέρετε ένα μεγαλύτερο φυτό εάν έχετε χώρο και θα αρχίσετε να αισθάνεστε τα αποτελέσματά του.

Βρες εδώ καλαίσθητα διακοσμητικά φυτά που θα δώσουν ευχάριστο αέρα στον χώρο σου.

Εάν ανησυχείτε για τη φροντίδα των φυτών σας ενώ βρίσκεστε μακριά από τη δουλειά, είτε είναι το Σαββατοκύριακο είτε είστε σε διακοπές, μπορείτε να ρυθμίσετε μερικά ειδικά ποτιστήρια με μηχανισμό για να ποτίζει αυτόματα τα φυτά σας, τέτοια ποτιστήρια θα βρείτε για παράδειγμα στο amazon.

Ο εργοδότης δεν επιτρέπει τα φυτά

Εάν το γραφείο ή η εταιρεία σας έχει πολιτική απαγόρευσης φυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε ψευδαίσθηση με εικόνες της φύσης. Διακοσμήστε τους τοίχους ή το φόντο του υπολογιστή σας με εικόνες από γρασίδι, φυτά ή σκηνές της φύσης και μπορείτε να αποκομίσετε τα ίδια πλεονεκτήματα. Η εικόνα της φύσης μπορεί να σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Θέλεις να φτιάξεις το δικό σου website; Δώσε όνομα στο πάθος σου και δημιούργησε το τώρα στην καλύτερη web hosting της Ελλάδας. Web Hosting από 1.90 ευρώ το μήνα, στην TopHost!

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Αδυνάτισμα με ρόδι: Χάσε 3 κιλά με αυτά τα τρικ

Αδυνάτισμα με ρόδι: Χάσε 3 κιλά με αυτά τα τρικ

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το "αντοχή στο νερό" ;

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το “αντοχή στο νερό” ;