Πως να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες
Photo by Annie Spratt on Unsplash
in

Πως να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες

Πως να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες.

Οι πατάτες είναι νόστιμες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος πολλών πιάτων. Αλλά πρέπει να συνεχίσετε να αγοράζετε καινούργιες γιατί οι παλιές πρασινίζουν και βγάζουν ρίζες. Τι μπορείτε να κάνετε για να τις αποθηκεύσετε σωστά ώστε να μην χαλάνε; Η σωστή αποθήκευση είναι πολύ σημαντική για τις πατάτες.

3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις πατάτες

Αποθήκευση πατάτας: σε δροσερό και σκοτεινό μέρος- αλλά πόσο δροσερό ακριβώς;

Όλοι έχουν ακούσει ότι οι πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται στο κελάρι – και αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι φυσικά σκοτεινό. Ο άλλος λόγος είναι η θερμοκρασία. Ένα κελάρι ήταν το ιδανικό μέρος για παντοπωλεία όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Η θερμοκρασία αποθήκευσης πατάτας στο κελάρι πρέπει να είναι μεταξύ 5 ° C και 8 ° C. Κάτω από τους 4 ° C, το άμυλο στην πατάτα μετατρέπεται αργά σε ζάχαρη.

Οι πατάτες μπορούν να βλαστήσουν από 10 ° C. Αλλά επειδή δεν πρέπει, το σκοτάδι είναι σημαντικό. Ένας σημαντικός τρίτος παράγοντας είναι η ξηρασία, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί μούχλα στις πατάτες.

Αποθήκευση πατάτας: τι γίνεται αν δεν υπάρχει κελάρι;

Σήμερα πολλοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν πλέον υπόγειο. Σε πολυκατοικίες είναι συχνά πολύ ζεστό στο υπόγειο. Τότε τι μπορείς να κάνεις;

Εδώ είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε σωστά τις πατάτες. Μια πιθανότητα είναι μια αποθήκη. Είναι επίσης σημαντικό οι πατάτες να μην αποθηκεύονται σε πλαστική σακούλα, καθώς θα σαπίσουν πιο γρήγορα .

Μια λινή τσάντα, ένα ξύλινο κουτί ή κάποια παλέτα είναι το καλύτερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλάθι ή σάκο που αερίζετε. Είναι σημαντικό να φτάνει αρκετός αέρας στις πατάτες.

Απαγορευμένα τα φρούτα κοντά στις πατάτες

Οι πατάτες δεν πρέπει απλώς να τοποθετούνται σε ένα δωμάτιο. Είναι σημαντικό να μην αποθηκεύονται δίπλα τους μήλα, αχλάδια ή μπανάνες, καθώς απελευθερώνουν το αέριο αιθυλένιο κατά την ωρίμανση. Αυτό κάνει τις πατάτες να χαλάσουν γρηγορότερα.

Για την πιο αργή αλλοίωση, οι πατάτες πρέπει να μην έχουν υποστεί ζημιά. Εάν βρείτε σάπιες πατάτες, θα πρέπει να τις πετάξετε χωρίς άλλη καθυστέρηση διότι θα χαλάσουν όλες πολύ σύντομα.

Δείτε εδώ βολικές συρταριέρες τροφίμων για να αποθηκεύετε τις πατάτες σας.

Αλλά επειδή δεν μπορούμε πλέον να αποθηκεύουμε πατάτες στο κελάρι ή ακόμη και σε ένα σκοτεινό ντουλάπι αυτές τις μέρες, είναι καλύτερο να αγοράζουμε μικρές ποσότητες. Μερικές φορές μπορεί χρειαστεί να φάτε τις παλιές, ζαρωμένες πατάτες – αλλά αυτές που είναι ακόμα φρέσκιες έχουν καλύτερη γεύση.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
5 απλές συμβουλές για επιτυχία στο γυμναστήριο

5 απλές συμβουλές για επιτυχία στο γυμναστήριο

Είναι το παιδί μου ψυχοπαθής; Τα σημάδια διαταραχής που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.

Είναι το παιδί μου ψυχοπαθής; Τα σημάδια διαταραχής που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.