Πως να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό
Πως να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό
in

Πως να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό

Επειδή πήραμε μια πρώτη γεύση από τις ζέστες που θα ζήσουμε ξανά το καλοκαίρι, βρήκαμε μερικούς εύκολους τρόπους για το πως να κάνεις το σπίτι σου πιο δροσερό.

Πώς να κάνω το σπίτι μου πιο δροσερό;

Η ζέστη του καλοκαιριού δεν αντέχεται εύκολα, ειδικά αν δεν έχουμε κλιματιστικό. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι για να διατηρείτε το σπίτι πιο δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να ξοδευτείτε. Επειδή σε κανέναν δεν αξίζει να αλλάζει δέκα φορές ρούχα μέσα στην ημέρα.

Ενδιαφέρον θέμα: Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε όταν έχει πανσέληνο;

Κουρτίνες κλειστές, πόρτες ανοιχτές

Όπως μπαίνει στο σπίτι, απ’ το κλειστό ή το ανοιχτό παράθυρο, ο ήλιος, ανεβάζει την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού, μετατρέποντάς το κυριολεκτικά σε θερμοκήπιο. Έχοντας τις κουρτίνες κλειστές, χάνετε σε φυσικό φως, αλλά κερδίζετε σε δροσιά, αφού η θερμοκρασία του σπιτιού διατηρείται σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Για καλύτερη σκίαση δοκιμάστε να κρεμάσετε κουρτίνες από μπαμπού στην εξωτερική μεριά του παράθυρου, που το βλέπει απευθείας ο ήλιος. Αντίθετα με τις κουρτίνες, οι πόρτες στο σπίτι πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτές ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί και να ανανεώνεται πλήρως, όποτε έχετε ανοιχτά και κάνει λίγο ρεύμα.

Διαχειριστείτε σωστά τις τέντες και τον αέρα

Πολλές φορές κατεβάζουμε τις τέντες μία φορά και τις αφήνουμε εκεί που είναι, άσχετα αν τις βλέπει ή όχι ο ήλιος. Κατεβάστε τις τέντες σας τις ώρες που ο ήλιος πέφτει επάνω τους και ανεβάστε τις αμέσως μετά για ν’ αφήσετε το αεράκι να μπει και να δροσίσει το σπίτι σας. Για να αερίζεται πιο σωστά το σπίτι μην ανοίγετε μπαλκονόπορτες και παράθυρα τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο ζεστός γιατί τέτοιος θα είναι και ο αέρας που θα περάσει μέσα. Αερίστε, καλύτερα, τις πρώτες πρωινές ή τις νυχτερινές ώρες κι ύστερα κλείστε πάλι για να «φυλακίσετε» τη δροσιά.

Ο «έξυπνος» ανεμιστήρας

Αν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα, βάλτε μπροστά του ένα μπολ με παγάκια για άμεσα δροσερότερο αποτέλεσμα. Αν πάλι θέλετε να διώξετε τον θερμό αέρα απ’ το σπίτι, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα να κοιτάει προς το παράθυρο και η δουλειά σας θα γίνει αμέσως. Αν στο σπίτι σας κάνει ρεύμα, βάλτε τον ανεμιστήρα απέναντι απ’ το παράθυρο και καθίστε ανάμεσά τους για μια μοναδική (κι ας είναι σύντομη) όαση δροσιάς. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι μια ακόμη πολύ καλή λύση για δροσιά χωρίς κόστος. Το καλοκαίρι μπορείτε να τον ρυθμίζετε ώστε να γυρνά αριστερόστροφα, τραβόντας έτσι τον θερμό αέρα και διώχνοντάς τον προς τα έξω, αντί να τον ανακυκλώνει επάνω σας.

Μειώστε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών

Οι ηλεκτρικές συσκευές, μεγάλες και μικρές, όταν λειτουργούν εκπέμπουν θερμότητα και ανεβάζουν τη μέση θερμοκρασία του σπιτιού. Μιας και το ψυγείο είναι απολύτως απαραίτητο, βάλτε πλυντήριο τις νυχτερινές ώρες καθώς αερίζετε και αντικαταστήστε προσωρινά το φούρνο με μια ψησταριά στο μπαλκόνι ή την αυλή.

Όσο για τα φώτα, καλό είναι να ανάβουν τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να γλιτώσετε λίγη ακόμη αύξηση στη θερμοκρασία του σπιτιού σας. Και δεν ξεχνάμε να περιορίζουμε τον χρόνο μας μπροστά από οθόνες το βράδυ—όχι μόνο οι συσκευές παράγουν θερμότητα, αλλά δημιουργούν και προβλήματα στον ύπνο μας.

πηγή https://www.in2life.gr

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πότε και πώς να πλένετε τα χέρια σας

Πότε και πώς να πλένετε τα χέρια σας

15 μυστικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρηγορότερα

15 μυστικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας γρηγορότερα