Ταξινόμηση τροφίμων στο ψυγείο: Πως και γιατί να το κάνετε
Ταξινόμηση τροφίμων στο ψυγείο: Πως και γιατί να το κάνετε
in

Ταξινόμηση τροφίμων στο ψυγείο: Πως και γιατί να το κάνετε

Πως να τοποθετήσετε τα τρόφιμα σωστά στο ψυγείο σας.

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας στο σωστό μέρος εάν θέλετε το φαγητό να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς ταξινομώ σωστά και ποιο φαγητό τοποθετείται σε ποιο ράφι;

Τα πλεονεκτήματα ενός σωστά τοποθετημένου προϊόντος είναι ξεκάθαρα: ένα καλά εφοδιασμένο ψυγείο βοηθά στην επόμενη αγορά. Tι λείπει ακόμα και τι είναι άφθονο; Εάν ταξινομήσετε σωστά το φαγητό, όχι μόνο αποτρέπεται το πέταγμα τροφίμων, αλλά και εξοικονομείτε πολλά χρήματα.

5 συμβουλές: Τοποθετήστε τα τρόφιμα στη σωστή θέση

Μην υπερφορτώνετε το ψυγείο: Ένα ψυγείο που είναι πολύ γεμάτο θα κάνει το ψυγείο σας να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, επειδή πρέπει να διατηρείται πολύ περισσότερη μάζα σε χαμηλή θερμοκρασία. Επομένως, αγοράστε μόνο όσο μπορεί να χωρέσει στο ψυγείο σας για να μην σπαταλάτε άδικα ενέργεια και έτσι σώζετε κάτι από το πορτοφόλι σας. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας!

Σας ενδιαφέρει: Εξοικονόμηση ρεύματος: Όλοι κάνουμε αυτά τα 5 λάθη στο νοικοκυριό!

Αποφύγετε τις οσμές:

Τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν αποθηκεύονται στο συρτάρι συντήρησης λαχανικών απορροφούν τις μυρωδιές άλλων τροφίμων. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστο. Το γυάλινο κάλυμμα των λαχανικών λειτουργεί απομονωτικά και εμποδίζει τα σταφύλια σας να μυρίζουν τυρί ή το μπρόκολο σαν σολομό.

Ταξινόμηση τροφίμων στο ψυγείο: Πως και γιατί να το κάνετε

Συσκευάστε τα τρόφιμα καλά:

Τα βακτήρια μπαίνουν εύκολα σε ανοιχτά τρόφιμα που δεν είναι συσκευασμένα σε αλουμινόχαρτο ή σε δοχεία, οπότε φροντίστε να συσκευάζετε καλά τα τρόφιμα σας. Επιπλέον, η συσκευασία σε κλειστά δοχεία εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια στο ψυγείο σας.

Αφήστε το φαγητό να κρυώσει:

Προσθέτοντας φρεσκομαγειρεμένα ή τηγανητά τρόφιμα στο ψυγείο ενώ είναι ακόμα ζεστά, θα κάνει το ψυγείο να λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα λόγο του ζεστού αέρα που δημιουργείτε, μπορεί ακόμα να βλάψει άλλα τρόφιμα που είναι δίπλα λόγο της θερμότητας. Πριν βάλετε κάτι στο ψυγείο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Τακτική απόψυξη:

Ωστόσο, τα ψυγεία χωρίς αυτόματη απόψυξη πρέπει να ξεπαγώνονται τακτικά έτσι ώστε η ικανότητα ψύξης να μην περιορίζεται από το στρώμα πάγου.

Σε ποια θέση του ψυγείου μπορώ να βάλω ποια τρόφιμα;

Ένα συμβατικό ψυγείο χωρίζεται σε 5 διαφορετικά ράφια. Αν και πολλά σύγχρονα ψυγεία παρέχουν σήμερα ίση ψύξη σε όλα τα σημεία του ψυγείου, αλλά στα παλαιότερα ψυγεία ο ζεστός αέρας αυξάνεται. Το αποτέλεσμα: υπάρχει διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε επίπεδο.

Το πάνω ράφι: μαγειρεμένα πιάτα, μαρμελάδα κλπ.

Η κορυφή του ψυγείου είναι η πιο ζεστή περιοχή. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε τρόφιμα που έχουν ήδη παρασκευαστεί, όπως τα αποφάγια από χθες. Το φαγητό παραμένει σε αεροστεγή βάζα αποθήκευσης για άλλες 2 έως 3 ημέρες. Ακόμα και κονσερβοποιημένα προϊόντα μπορούν να αποθηκευτούν εδώ χωρίς προβλήματα.

Η συμβουλή μας: Το βούτυρο παραμένει ιδιαίτερα μαλακό χάρη στην υψηλότερη θερμοκρασία και η μαρμελάδα και το τυρί κρέμας παραμένουν επίσης ωραία και κρεμώδη στην πιο ζεστή περιοχή του ψυγείου.

Το μεσαίο ράφι: γαλακτοκομικά προϊόντα

Η μέση του ψυγείου είναι ιδανική για γαλακτοκομικά προϊόντα: είτε γάλα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή γιαούρτι, ανοιχτά ή ακόμα συσκευασμένα προϊόντα – η θερμοκρασία στο μεσαίο ράφι είναι περίπου 5 βαθμοί και είναι ιδανική αν θέλετε τα τρόφιμα να παραμένουν φρέσκα.

Το κάτω ράφι: ψάρι και κρέας

Δεδομένου ότι η χαμηλότερη περιοχή στο ψυγείο είναι η πιο κρύα, είναι λογικά κατάλληλο για ευπαθή τρόφιμα. Αυτό σημαίνει κυρίως ψάρια, κρέας και αλλαντικά.

Η συμβουλή μας: Φροντίστε να αποθηκεύετε το κρέας και τα ψάρια ξεχωριστά από τα ωμά τρόφιμα, ώστε να μην μεταδίδονται πιθανά βακτήρια.

Συντήρηση λαχανικών

Δεδομένου ότι το ράφι βρίσκεται στο κάτω μέρος του ψυγείου, είναι ωραίο και δροσερό και ταυτόχρονα υπάρχει υψηλότερο επίπεδο υγρασίας από ό, τι στο υπόλοιπο ψυγείο. Αυτό δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης για φρούτα και λαχανικά, τα οποία παραμένουν τραγανά και αρωματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ταξινόμηση τροφίμων στο ψυγείο: Πως και γιατί να το κάνετε

Η πόρτα του ψυγείου: σάλτσες και ποτά

Το ράφι στην πόρτα του ψυγείου είναι μια ιδιαίτερα ζεστή περιοχή στους 10 έως 15 βαθμούς. Είναι λοιπόν ο ιδανικός χώρος για σάλτσες. Τα ποτά αποθηκεύονται επίσης εδώ στη βέλτιστη θερμοκρασία. Τα αβγά μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε ειδικά ράφια , αρκεί να καταναλωθούν σύντομα.

Πως να πλένετε καλά στο χέρι τα ρούχα που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο

Εάν τοποθετήσετε τα τρόφιμα σωστά το ψυγείο και ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές, θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι πρέπει να πετάξετε λιγότερα χαλασμένα τρόφιμα, μια μεγάλη επιτυχία που δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Εξοικονόμηση ρεύματος: Όλοι κάνουμε αυτά τα 5 λάθη στο νοικοκυριό!

Εξοικονόμηση ρεύματος: Όλοι κάνουμε αυτά τα 5 λάθη στο νοικοκυριό!

Ερμηνεία ονείρου: Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρα

Ερμηνεία ονείρου: Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρα