Πώς να βάψετε ένα δωμάτιο σε μία μέρα
Photo by Theme Photos on Unsplash
in

Πώς να βάψετε ένα δωμάτιο σε μία μέρα

Πώς να βάψετε ένα δωμάτιο σε μία μέρα

Θα πρέπει να ξεκινήσετε νωρίς, αλλά έτσι θα έχετε τελειώσει πριν πέσετε για ύπνο.

Μήπως ο χώρος σας χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα;

Η αλλαγή του χρώματος του τοίχου σας σε μια μοντέρνα απόχρωση είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για την αποκατάσταση ενός χώρου που πλέον κουράζει. Και δεδομένου ότι το βάψιμο είναι ένα έργο που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι, είναι επίσης ένας οικονομικός τρόπος αντί να φωνάξετε κάποιον ειδικό.

Όσο εύκολο και αν ακούγεται, υπάρχουν κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βάψετε σαν επαγγελματίες.

Εάν παραλείψετε αυτό το σημαντικό βήμα, θα μπορούσατε να καταλήξετε με ένα πραγματικό πρόβλημα. – Ένα υπόστρωμα που ξεφλουδίζει τη βαφή για παράδειγμα.

Εάν βάψετε λατέξ πάνω από λάδι, για παράδειγμα, πιθανότατα θα σπάσει. Λέει ο Rachel Rothman, επικεφαλής τεχνολόγος και διευθυντής μηχανικής στο Ινστιτούτο Housekeeping. Αυτοί οι τύποι λαθών όχι μόνο χρειάζονται χρόνο για την αποκατάσταση, αλλά μπορούν επίσης να κοστίσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό εάν πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να διορθώσετε τα λάθη σας.

Μην ανησυχείτε, όμως: Εφόσον χρησιμοποιείτε τα σωστά υλικά και έχετε μια βούρτσα στα βασικά, θα βάψετε σαν επαγγελματίας σε ελάχιστο χρόνο. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για επαγγελματικά αποτελέσματα:

Κάντε ένα σχέδιο.

Πριν πάρετε ένα πινέλο, χρειάζεστε ένα σχέδιο . Σκεφτείτε το σαν μαγείρεμα: Πρέπει να διαβάσετε τη συνταγή μέχρι να αρχίσετε να ρίχνετε τυφλά συστατικά στην κατσαρόλα, διαφορετικά, μπορεί να περάσετε στα μισά και να συνειδητοποιήσετε ότι χάνετε ένα σημαντικό συστατικό.

Κοιτάξτε προς τα πάνω: Χρειάζεται και η οροφή ανανέωση; Τι γίνεται με το τελείωμα; Εξετάστε τις επιλογές σας και στους τοίχους. Θα χρησιμοποιείτε ένα χρώμα – ή θέλετε να δοκιμάσετε να βάψετε με δύο χρώματα (ίσως ένας τοίχος με έμφαση);

Επιλέξτε το τέλειο χρώμα για να βάψετε.

Όσον αφορά τις αποχρώσεις βαφής, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Για να καθοδηγήσετε την αναζήτησή σας, ξεκινήστε να σκέφτεστε τι θέλετε τελικά. Οραματίζεστε μια ζεστή ή δροσερή ατμόσφαιρα; Ο χώρος σας εγγυάται ένα έντονο χρώμα ή ένα ουδέτερο θα ήταν πιο κατάλληλο; Μόλις έχετε μια γενική ιδέα για την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να κοσκινίζετε τα βιβλία χρωμάτων.

Αλλά μην βασίζεστε στο μικρό τετράγωνο του καταλόγου για να λάβετε μια τελική απόφαση: Μόλις βρεθείτε στον τοίχο, το χρώμα μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετικό από ό, τι στην κάρτα δείγματος! Τα χρώματα φαίνονται συχνά μία φορά πιο φωτεινά στον τοίχο και το φως στο δωμάτιό σας μπορεί να έχει δραματική επίδραση . Επιλέξτε μερικά φιναλίστ και, στη συνέχεια, αγοράστε δείγματα κουτιών.

Δείγμα βαφής

Μόλις έχετε τα δείγματα δοχείων στο χέρι, δοκιμάστε τα στον τοίχο. Για να σας δώσει μια καλή ιδέα για το πώς θα φαίνεται το χρώμα στο χώρο σας, βάψτε δύο στρώσεις χρώματος σε ένα τετράγωνο 12 ιντσών έως 12 ιντσών. Εάν το δωμάτιό σας έχει ηλιόλουστα και σκιερά σημεία, είναι έξυπνο να τοποθετήσετε δείγματα και στις δύο περιοχές, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την τελική εμφάνιση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε δύο στρώσεις σε έναν πίνακα αφρού (διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κατάστημα ειδών χειροτεχνίας ή γραφείου) και να το κολλήσετε στον τοίχο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν σκοπεύουν να ξεκινήσουν αμέσως, καθώς δεν θα χρειαστεί να ζήσετε με τυχαίες χρωματικές ραβδώσεις στους τοίχους σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια φθηνή βούρτσα για αυτόν τον τύπο δείγματος. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα λερώσετε έναν τόνο πινέλα και δεν θα σπαταλήσετε χρήματα.

Υπολογίστε πόσο χρώμα χρειάζεστε.

Όταν καθορίζετε πόση μπογιά να αγοράσετε, πολλοί λιανοπωλητές διαθέτουν χρήσιμους υπολογιστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πάντα ελέγχετε τη συσκευασία. Και μην ξεχνάτε: Θα χρειαστείτε λίγο επιπλέον για τυχών λάθη .

Πώς να βάψετε ένα δωμάτιο σε μία μέρα

Συγκεντρώστε τα σωστά υλικά.

Φτιάξτε την εργαλειοθήκη σας αγοράζοντας μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεστε για να γλυτώσετε χρήματα. Θα χρειαστείτε για παράδειγμα τα παρακάτω:

  • χαρτοταινία
  • πανιά
  • Πινέλα (για γωνίες και ίσια)
  • Ρολό βαφής
  • Δίσκος βαφής
  • ραβδί ανακατέματος ή ένα ξύλο
  • Χρώμα
  • Άλλες αξιόλογες επενδύσεις: ένα ανοιχτήρι κουτιών

Προετοιμάστε το δωμάτιο για τη βαφή

Κατ ‘αρχάς, στεγνώστε από τυχών υγρασία τα τοιχώματα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τρίψτε τυχόν υπερβολικά βρώμικα μέρη με βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί. το χρώμα δεν θα κολλήσει σε μια βρώμικη επιφάνεια. (σκεφτείτε δακτυλικά αποτυπώματα, σκόνη, ιστούς αράχνης). Αφήστε να στεγνώσει πριν βάψετε.
Προστατέψτε το πάτωμα και τυχόν έπιπλα που δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να μετακινήσετε, από πιτσιλιές χρωμάτων και διαρροές. Για το πάτωμα, επιλέξτε υφάσματα αντί για πλαστικά, καθώς το πλαστικό μπορεί να είναι λείο κάτω από τα πόδια σας ή χειρότερα, τη σκάλα και να πέσετε.


Αφαιρέστε τους διακόπτες πρίζας και φώτων

Πλάκες και ταινίες γύρω από τις περιοχές που δεν θέλετε να βάψετε (όπως καλούπια, σανίδες, ή κουφώματα) με κολλητική ταινία ή χαρτοταινία.

Ασταρώστε τον τοίχο .

Είναι εμπόδιο όταν προσπαθείτε να βάψετε ένα δωμάτιο σε μια μέρα: Η βαφή πάνω από έναν σκοτεινό τοίχο με ανοιχτό χρώμα (ή καλύπτοντας λεκέδες) απαιτεί μια στρώση αστάρι και δύο στρώσεις χρώματος – και τουλάχιστον έξι ώρες στεγνώματος ανάμεσα στο κάθε χέρι . (Εάν βρίσκεστε σε ένα σούπερ υγρό δωμάτιο ή βάφετε το εξωτερικό σε μια υγρή ημέρα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος. Σημειώνει ο Rothman.)

Ανακατέψτε το χρώμα.

Αν και το κατάστημα πώλησης ανακινεί το χρώμα για εσάς, μια αξιοπρεπής ανάδευση θα διασφαλίσει ότι το χρώμα σας αναμιγνύεται σωστά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν το κουτί κάθεται σε ένα ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και είναι ένα προαιρετικό βήμα, μπορείτε επίσης να περάσετε από σήτα το χρώμα. Λέει ο Rothman. “Είναι ευκολότερο να απαλλαγούμε από ακαθαρσίες από το δοχείο χρωμάτων, παρά να τα έχουμε στον τοίχο σας και να το διορθώσουμε αργότερα.”

Ξεκινήστε!

Τώρα είστε έτοιμοι για το κύριο γεγονός. Εάν ζωγραφίζετε ένα δωμάτιο με δύο χρώματα – λωρίδες, για παράδειγμα – ξεκινήστε πρώτα με το ελαφρύτερο χρώμα, λέει ο Rothman. Μόλις στεγνώσει, βάλτε την χαρτοταινία και μετά βάψτε το πιο σκούρο χρώμα.

Εάν βάφετε ένα δωμάτιο σε ένα χρώμα, δείτε πώς να το κάνετε με ένα ρολό και μια βούρτσα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες:

Χρησιμοποιήστε μια γωνιακή βούρτσα για να “κόψετε” ή βάψτε μια λωρίδα δύο ιντσών γύρω από τις άκρες της της οροφής.
Πιάστε το δίσκο χρωμάτων και ένα ρολό . Χρησιμοποιήστε 1/4 ιντσών για ομαλές επιφάνειες, 3/8 ιντσών για ημι-λείο ή 5/8 ιντσών για τραχύ – το λάθος εργαλείο θα εφαρμόσει πάρα πολύ ή πολύ λίγο χρώμα. Εάν χρησιμοποιείτε βαφή λατέξ, προ-βρέξτε πρώτα το ρολό, λέει ο Rothman.

Γεμίστε τον δίσκο βαφής περίπου ¼ με βαφή.

Στη συνέχεια, περιστρέψτε το ρολό εμπρός και πίσω μέσα στο δίσκο μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Τέλος, μετακινήστε τον κύλινδρο εμπρός και πίσω στο πάνω μέρος για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια.
Συμπληρώστε τον κεντρικό άβαφο χώρο χρησιμοποιώντας το ρολό. Χρωματίστε τον τοίχο σε επικαλυπτόμενες πινελιές σε σχήμα W ή Μ για την πιο ομοιόμορφη κατανομή χρωμάτων.
Αφήστε το πρώτο στρώμα να στεγνώσει τουλάχιστον μερικές ώρες και μετά ξαναβάψτε το.

Μεταξύ των στρώσεων, καλύψτε το δίσκο και τις βούρτσες με πλαστικό περιτύλιγμα, αγγίζοντας με το πλαστικό την επιφάνεια του χρώματος και βάλτε σε δροσερό μέρος.


Επαγγελματική συμβουλή: Έχετε ένα υγρό πανί βολικό για να σκουπίσετε φρέσκα πιτσιλίσματα. Ξύστε αποξηραμένες πιτσιλιές με πιστωτική κάρτα ή πλαστική σπάτουλα.

Σε ενδιαφέρει:

Τελειώστε και καθαρίστε

Ξεπλύνετε το πινέλο και το ρολό σας (εάν δεν το πετάξετε) κάτω από μια βρύση έως ότου το νερό τρέξει.

Αδειάστε το υπόλοιπο χρώμα του δίσκου στο δοχείο. Σφραγίστε καλά το δοχείο τοποθετώντας μια χάρτινη πετσέτα πάνω από το καπάκι και αγγίζοντας τις άκρες του καπακιού με ένα σφυρί. Ξεπλύνετε το δίσκο.
Μόλις οι τρίχες της βούρτσας στεγνώσουν τελείως, τοποθετήστε τη βούρτσα πίσω στο αρχικό της χαρτί περιτυλίγματος για να αποφύγετε την εξαφάνιση των τριχών.

Ή δοκιμάστε αυτήν την επιδιόρθωση DIY: Διπλώστε ένα χοντρό κομμάτι χαρτί γύρω από τις τρίχες και βάλτε ταινία για να ασφαλίσετε.

Αφαιρέστε την χαρτοταινία μόλις στεγνώσει καλά, τραβώντας την υπό γωνία 45 μοιρών για να αποφύγετε το σχίσιμο του φινιρίσματος.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Είναι το παιδί μου ψυχοπαθής; Τα σημάδια διαταραχής που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.

Είναι το παιδί μου ψυχοπαθής; Τα σημάδια διαταραχής που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.

Πως να αντικαταστήσετε μόνοι σας την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Πως να αντικαταστήσετε μόνοι σας την μπαταρία του αυτοκινήτου.