5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας
5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας
in

5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας

5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας

Το να έχεις εκπαιδευμένο σκυλί δεν είναι το ίδιο με το να έχεις ένα ισορροπημένο σκυλί.

Αν το σκυλί σου γνωρίζει μερικές βασικές εντολές, μπορεί να φανεί χρήσιμο όταν αντιμετωπίζεις προβληματικές συμπεριφορές – υπάρχουσες ή εκείνες που μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Λοιπόν, αφού θέλετε να ξεκινήσετε με την εκπαίδευση υπακοής του τετράποδου φίλου σας , Θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα από κάποιον έμπειρο.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να δώσετε τα χρήματα σας εφόσον μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας και στην πραγματικότητα, ενώ φαντάζει δύσκολο, με τη σωστή στάση, μπορεί να είναι διασκεδαστικό τόσο για εσάς όσο και για το σκυλί σας!

Κάθισε!

Αυτή είναι μια από τις ευκολότερες εντολές υπακοής σκύλου που πρέπει να διδάξετε, επομένως είναι καλό να ξεκινήσετε αμέσως ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Κρατήστε μια λιχουδιά κοντά στη μύτη του σκύλου σας.
Μετακινήστε το χέρι σας προς τα πάνω, αφήνοντας το κεφάλι του να ακολουθήσει τη κίνηση και προκαλώντας το έτσι να κάτσει.
Μόλις βρίσκεται σε καθιστή θέση, πείτε “κάθισε”, δώστε του τη λιχουδιά και μοιραστείτε την αγάπη σας μαζί του.
Επαναλάβετε αυτήν την ακολουθία μερικές φορές κάθε μέρα έως ότου το σκυλί σας το καταφέρει. Στη συνέχεια, ζητήστε από το σκυλί σας να καθίσει πριν από το γεύμα, όταν φεύγει για περιπάτους και σε άλλες καταστάσεις όπου θα θέλατε να είναι ήρεμος και καθισμένος.

5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας

Έλα!

Αυτή η εντολή μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει ένα σκυλί από τα προβλήματα, να τον φέρει πίσω σε εσάς εάν χάσετε το λουρί ή αφήσετε κατά λάθος την μπροστινή πόρτα ανοιχτή.

Βάλτε το κολάρο και το λουρί στο σκυλί σας.
Κατεβείτε στο ύψος του και πείτε «Έλα», τραβώντας απαλά το λουρί.
Όταν φτάσει σε σας, ανταμείψτε τον με στοργή και μια λιχουδιά.
Μόλις τα καταφέρει με το λουρί, αφαιρέστε το και εξασκήστε την εντολή σε μια ασφαλή, κλειστή περιοχή.

Κάτω!

Αυτό μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες εντολές στην εκπαίδευση υπακοής σκύλου. Γιατί; Επειδή η θέση είναι μια υποτακτική στάση. Μπορείτε να βοηθήσετε διατηρώντας την εκπαίδευση θετική και χαλαρή, ειδικά με φοβισμένους ή ανήσυχους σκύλους.

Βρείτε μια ιδιαίτερα καλή λιχουδιά με έντονη μυρωδιά και κρατήστε την στην κλειστή γροθιά σας.
Κρατήστε το χέρι σας μέχρι το ρύγχος του σκύλου σας. Όταν το μυρίζει, μετακινήστε το χέρι σας στο πάτωμα, έτσι θα ακολουθήσει.
Στη συνέχεια σύρετε το χέρι σας κατά μήκος του εδάφους μπροστά του για να ενθαρρύνετε το σώμα του να ακολουθήσει το κεφάλι του.
Μόλις βρεθεί στην κάτω θέση, πείτε «Κάτω», δώστε του την λιχουδιά και μοιραστείτε την αγάπη σας μαζί του.

5 βασικές εντολές που μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας

Επαναλάβετε κάθε μέρα.

Εάν ο σκύλος σας προσπαθεί να σηκωθεί επάνω ή αρχίσει να γλύφει το χέρι σας, πείτε «Όχι» και πάρτε το χέρι σας. Μην τον πιέζετε αλλά ενθαρρύνετε κάθε βήμα που κάνει το σκυλί σας. Πιστέψτε με, εργάζεται πολύ σκληρά για να μάθει όσα του διδάσκετε.

Μείνε!

Πριν επιχειρήσετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει μάθει την εντολή “κάθισε”.

Πρώτα, ζητήστε από το σκυλί σας να “Καθίσει”.
Στη συνέχεια, ανοίξτε την παλάμη του χεριού σας μπροστά του και πείτε “Μείνε”.
Κάντε μερικά βήματα πίσω. Ανταμείψτε τον με μια απόλαυση και στοργή εάν μένει.
Αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των βημάτων που κάνετε πριν δώσετε τη λιχουδιά.
Ανταμείψτε πάντα το κουτάβι σας εάν μείνει στη θέση που του ζητάτε – ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.
Αυτή είναι μια άσκηση αυτοέλεγχου για το σκυλί σας, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν χρειαστεί λίγος χρόνος για να κυριαρχήσετε, ειδικά για κουτάβια και σκύλους υψηλής ενέργειας. Σε τελική ανάλυση, θέλουν να είναι σε κίνηση και όχι να κάθονται εκεί να περιμένουν.

Αστο!

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σκυλί σας ασφαλές όταν η περιέργειά του βελτιωθεί, σαν να μυρίζει κάτι ενδιαφέρον, αλλά πιθανώς επικίνδυνο στο έδαφος! Ο στόχος είναι να διδάξετε στο κουτάβι σας ότι παίρνει κάτι ακόμα καλύτερο για να αγνοήσει αυτό που θα βρει στον δρόμο.

Τοποθετήστε από μια λιχουδιά και στα δύο σας χέρια.


Δείξτε του τι περιέχει μια κλειστή γροθιά με τη λιχουδιά μέσα και πείτε «’Αστο».
Αφήστε τον να γλείψει, να μυρίσει και να προσπαθήσει να το πάρει από το χέρι σας – αγνοείστε όλες τις συμπεριφορές και μόλις σταματήσει να προσπαθεί, δώστε του την λιχουδιά από το άλλο σας χέρι.
Επαναλάβετε έως ότου το σκυλί σας απομακρυνθεί από αυτήν την πρώτη γροθιά όταν λέτε, “Άστο.”


Στη συνέχεια, δώστε στο σκυλί σας τη λιχουδιά μόνο όταν απομακρύνεται από αυτήν την πρώτη γροθιά και επίσης κοιτάζει ψηλά και να την αγνοεί.
Μόλις το σκυλί σας απομακρύνεται με συνέπεια από την πρώτη λιχουδιά και σας δίνει επαφή με τα μάτια όταν λέτε την εντολή, είστε έτοιμοι να του δώσετε την λιχουδιά από το άλλο σας χέρι. Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές λιχουδιές – μία που είναι εντάξει και μία που είναι ιδιαίτερα νόστιμη ή απλά την αγαπημένη λιχουδιά του κουταβιού σας.

Πείτε “άστο”, ενώ έχετε τοποθετήσει τη λιγότερο ελκυστική λιχουδιά στο πάτωμα και καλύψτε την με το χέρι σας.
Περιμένετε έως ότου το σκυλί σας αγνοήσει αυτή τη λιχουδιά και σας κοιτάζει. Στη συνέχεια, πάρτε την από το πάτωμα, δώστε του την καλύτερη λιχουδιά και δείξτε του αγάπη αμέσως.
Τοποθετήστε τη λιγότερο νόστιμη λιχουδιά στο πάτωμα… αλλά μην την καλύψετε εντελώς με το χέρι σας. Αντ ‘αυτού, κρατήστε το λίγο πάνω από αυτή. Με την πάροδο του χρόνου, μετακινήστε σταδιακά το χέρι σας όλο και πιο μακριά μέχρι το χέρι σας να είναι περίπου 15 εκατοστά πάνω.
Τώρα είναι έτοιμος να εξασκηθεί μαζί σας στο περπάτημα. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα, αλλά αν προσπαθήσει να αρπάξει τη λιγότερο νόστιμη λιχουδιά, καλύψτε τη με το πόδι σας.
Μην βιάζετε τη διαδικασία. Θυμηθείτε, πως το σκυλί σας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. Αν δεν το καταφέρετε και δυσκολεύεται πραγματικά, επιστρέψτε στο προηγούμενο στάδιο.

Μόνο αυτές οι πέντε απλές εντολές μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ασφάλειας του σκύλου σας και στη βελτίωση της επικοινωνίας σας μαζί του.

Αξίζει την επένδυση του χρόνου και της προσπάθειάς σας. Θυμηθείτε, η διαδικασία απαιτεί χρόνο, οπότε ξεκινήστε μια προπόνηση για την υπακοή του σκύλου μόνο εάν έχετε καλή διάθεση και υπομονή για πρακτική άσκηση, οι φωνές θα του κάνουν μεγάλο κακό και δεν θα βοηθήσουν καθόλου στην σωστή εκπαίδευση του σκύλου σας.

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πώς να αναδημοσιεύσετε στο Instagram

Πώς να αναδημοσιεύσετε στο Instagram

Πως να πλένετε καλά στο χέρι τα ρούχα που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο

Πως να πλένετε καλά στο χέρι τα ρούχα που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο