Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας
Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας
in

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας, σύμφωνα με κτηνίατρο.
Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι με ένα διάλυμα καθαρισμού που συνιστάται από μόνο από κτηνίατρο.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πότε και πώς να καθαρίσουν τα αυτιά τους για αποτελεσματική περιποίηση. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο για τα αυτιά των σκύλων μας για να προωθήσουμε την καλή υγεία και άνεση των τετράποδων φίλων μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φυλές με μακριά αυτιά που κρέμονται, καθώς διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων στο αυτί.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πότε και πώς να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου – χωρίς να επιδεινώσετε προβλήματα υγείας ή να δημιουργήσετε νέα – σύμφωνα με κτηνίατρο.

Τι προκαλεί βρώμικα αυτιά σκύλου;

Τα αυτιά των σκύλων μπορεί να λερωθούν από την βρωμιά. «Το περιβάλλον στο οποίο εκτίθεται ο σκύλος και οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μπορούν να είναι ο παράγοντας της κατάστασης», λέει η Jennifer Freeman. -Κτηνίατρος και ειδικός φροντίδας κατοικίδιων ζώων της PetSmart. «Για παράδειγμα, ο σκύλος σκάβει στη βρωμιά, ο σκύλος κολυμπά , ο σκύλος ζει σε ζεστό υγρό περιβάλλον. Είναι όλες οι περιστάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βρωμιά που μπαίνει στα αυτιά του κουταβιού σας».

Το σχήμα του αυτιού του σκύλου μπορεί επίσης να συμβάλει στη διαρκή παγιδευμένη βρωμιά. Λόγω της καμπυλότητας των αυτιών, τα μικρόβια μπορούν να παγιδευτούν. Οι φυλές σκύλων με δισκέτα όπως τα σπανιέλ είναι πιο ευάλωτες σε λοιμώξεις και γενικά βρώμικα αυτιά », λέει.

Αλλεργίες ή λοιμώξεις μπορεί να είναι μεταξύ άλλων αιτιών. Οπότε εντοπίστε τους παράγοντες κινδύνου του σκύλου σας με βάση τη φυλή, τις συνήθειες και το ιστορικό υγείας του. «Τα σκυλιά που έχουν υποκείμενες αλλεργίες στο δέρμα είναι επιρρεπή σε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αυτιού και φλεγμονή των αυτιών», λέει η Freeman. “Ορισμένες φυλές έχουν προδιάθεση να έχουν υπερβολική συσσώρευση κηλίδων, όπως το Cocker Spaniels.”

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας

Πότε πρέπει να καθαρίσετε τα αυτιά του σκύλου σας;

Ο υπερβολικός καθαρισμός των αυτιών του σκύλου σας θα μπορούσε πραγματικά να συμβάλει στον ερεθισμό ή ακόμη και να προκαλέσει μόλυνση, αντί να αποτρέψει μια. Οπότε προσπαθήστε να το κάνετε μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε πότε είναι, πρώτα βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς θα πρέπει να είναι ένα καθαρό αυτί.

«Εάν τα αυτιά του σκύλου σας είναι ανοιχτό ροζ, άοσμα και δεν έχουν φλεγμονή, τότε ο καθαρισμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος. Εάν παρατηρήσετε μια ήπια μυρωδιά ή δείτε το σκυλί σας να κουνάει το κεφάλι του περισσότερο από το συνηθισμένο, ίσως είναι ώρα για καθαρισμό ». Εξηγεί η Freeman.

Εάν παρατηρήσετε μια μυρωδιά ή δείτε το σκυλί σας να κουνάει το κεφάλι του πιο συχνά, ετοιμαστείτε να καθαρίσετε τα αυτιά του. Είναι μια διαδικασία που μπορείτε να διαχειριστείτε στο σπίτι. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας φαίνεται να πονάει στα αυτιά, μπορεί να είναι σημάδι λοίμωξης ή αλλεργιών και πρέπει να αναζητήσετε κτηνιατρική φροντίδα.

Τι να κάνετε όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τη ζωή σας

Η γνωριμία με τα αυτιά του σκύλου σας είναι σημαντική, γιατί θα σας βοηθήσει να τα διατηρήσετε καθαρά. Επίσης να γνωρίζετε πότε μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω ιατρική παρέμβαση. «Εάν τα αυτιά είναι πραγματικά απλά βρώμικα, τότε είναι περισσότερο θέμα υγιεινής». Λέει η Freeman. «Ωστόσο, πολλές φορές ένα άτομο θα υποθέσει ότι τα αυτιά του σκύλου του είναι βρώμικα, στην πραγματικότητα είναι υπερβολική ροή υπολειμμάτων από μόλυνση ή απόρριψη από βακτηριακή λοίμωξη ή και τα δύο.

Οι λοιμώξεις του αυτιού μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες για τα κατοικίδια ζώα και απαιτούν θεραπεία που συνταγογραφείται από κτηνίατρο.

Πώς πρέπει να καθαρίζετε τα αυτιά των σκύλων;

Εάν και όταν είναι ώρα να καθαρίσετε, η Freeman συμβουλεύει να έχετε μια βαμβακερή γάζα , μαζί με το διάλυμα καθαρισμού αυτιών (θα πρέπει να λάβετε μια σύσταση από τον κτηνίατρό σας) και μια πετσέτα. Αλλά, “αποφύγετε οτιδήποτε με αιχμηρή άκρη, καθώς αυτά μπορούν πραγματικά να ωθήσουν τη βρωμιά και τα συντρίμμια βαθύτερα στα αυτιά του σκύλου σας”, λέει.

Μόλις έχετε τα καθαριστικά σας, πιέστε ένα εγκεκριμένο από τον κτηνίατρο διάλυμα καθαρισμού αυτιών για να γεμίσετε το αυτί του σκύλου σας. Κάντε απαλό μασάζ στη βάση του αυτιού, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήστε το σκυλί σας να κουνήσει το κεφάλι του. Χρησιμοποιήστε μια βαμβακερή γάζα για να σκουπίσετε απαλά το αυτί αλλά πάντα με προσοχή διότι ο καθαρισμός δεν θα πρέπει να γίνεται βαθιά στο αυτί, συμβουλεύει η Freeman.

Σε όλη τη διαδικασία, δώστε προσοχή στη φυσική απόκριση του σκύλου σας.

Εάν σε οποιοδήποτε σημείο ο σκύλος σας φαίνεται να πονάει, η Freeman συμβουλεύει να σταματήσετε και να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Προϊόντα περιποίησης και υγιεινής για σκύλους θα βρείτε εδώ και εδώ .

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά

Ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία του ξηροδερμίας στις γάτες

Ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία της ξηροδερμίας στις γάτες