Δουλειά τις Δευτέρες: Γιατί είναι τόσο δύσκολο και τι βοηθάει
Δουλειά τις Δευτέρες: Γιατί είναι τόσο δύσκολο και τι βοηθάει
in

Δουλειά τις Δευτέρες: Γιατί είναι τόσο δύσκολο και τι βοηθάει

Δουλειά τις Δευτέρες: Γιατί είναι τόσο δύσκολο και τι βοηθάει

Η απογοήτευση της Δευτέρας είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Μάθετε εδώ γιατί είναι τόσο δύσκολο να εργαστείτε τις Δευτέρες και τι θα σας βοηθήσει.

Για πολλούς, η Δευτέρα είναι μια ημέρα γεμάτη προβλήματα. Η σκέψη να δουλεύει κανείς τις Δευτέρες χαλάσει σε κάποιους ακόμη και τις Κυριακές. Τη Δευτέρα το πρωί είσετ κουρασμένοι, κακόκεφοι και άβουλοι – κάθε εβδομάδα ξανά και ξανά. Ολόκληρο το μίσος της Δευτέρας έχει πλέον εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο.

Όσοι αποφεύγουν να πηγαίνουν στη δουλειά κάθε Δευτέρα μπορεί να έχουν ένα πραγματικό πρόβλημα με τη δουλειά τους και όχι απλώς μια ακίνδυνη απογοήτευση της Δευτέρας. Όσοι αγαπούν τη δουλειά τους ξεκινούν την εβδομάδα με κίνητρο (τουλάχιστον τις περισσότερες Δευτέρες). Εάν αυτό δεν συμβαίνει, κάτι πρέπει επειγόντως να αλλάξει ώστε η απογοήτευση της Δευτέρας να μην μετατραπεί σε γενική κακή διάθεση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να νιώθεις κατάθλιψη τις Δευτέρες.

Βρείτε το πρόβλημα που έχετε όταν εργάζεστε Δευτέρα

Κάθε τόσο όλοι έχουν μια Δευτέρα την οποία θα προτιμούσαν να μείνουν στο κρεβάτι. Ωστόσο, αν κατακλύζεστε από αρνητικά συναισθήματα κάθε Δευτέρα, κάτι δεν πάει καλά. Η δουλειά είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αποφύγουν, οπότε θα πρέπει να είναι μια στιγμή που αισθάνεστε κυρίως καλά. Διαφορετικά, στο χειρότερο σενάριο, υπάρχει κίνδυνος ασθένειας.

Αν λοιπόν κάθε Δευτέρα είναι μια πρόκληση για εσάς, πρέπει επειγόντως να μάθετε γιατί. Μερικές φορές είναι ένα σχετικά νέο πρόβλημα εάν, για παράδειγμα, είχατε μια σύγκρουση με έναν συνάδελφο που σας ενοχλεί.

Μπορεί να φαίνεται σαν πρόβλημα πολυτελείας το να μισείς τις Δευτέρες, αλλά η συνεχής υπερφόρτωση μπορεί να γίνει ακόμη και ψυχολογικό βάρος. Υπάρχει τώρα ακόμη και ένας ξεχωριστός όρος για αυτό: Το σύνδρομο πλήξης. Είναι μια ψυχολογική διαταραχή που προκαλεί σωματική ασθένεια. Προκαλείται κυρίως από ψυχική υπερφόρτωση στο χώρο εργασίας λόγω έλλειψης επαρκούς ποιοτικού φόρτου εργασίας.

Μήπως κάνετε την λάθος δουλειά;

Εάν οι συνάδελφοί σας είναι καλοί και σας ενθαρρύνουν, αλλά εξακολουθείτε να φοβάστε την επόμενη μέρα κάθε Κυριακή βράδυ, μπορεί να βρίσκεστε σε λάθος δουλειά.

Πάρτε ένα στυλό και χαρτί στο χέρι σας και γράψτε όλα όσα σας επιβαρύνουν στη δουλειά. Στη συνέχεια, μπορείτε ενεργά να αναζητήσετε λύσεις στα προβλήματά σας. Εάν ορισμένα από τα προβλήματά σας μπορούν επίσης να διορθωθούν, τόσο το καλύτερο.

Συμβουλή: Μιλήστε στο αφεντικό σας για κάτι που σας απασχολεί, μοιραστείτε το πρόβλημα σας και ίσως βρείτε μαζί μια λύση,

Δουλειά τις Δευτέρες: Γιατί είναι τόσο δύσκολο και τι βοηθάει

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας κάθε Δευτέρα μετά τη δουλειά

Αν υπήρχε κάτι να περιμένουμε με ανυπομονησία τις Δευτέρες, θα θέλαμε επίσης να πάμε στη δουλειά. Οργανώστε κάτι μετά την δουλειά το οποίο θα σας δώσει κίνητρο.

Σχεδιάστε συνειδητά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για την ημέρα αυτή.

Φέρτε μια τούρτα στο γραφείο, πιείτε ένα ποτό με συναδέλφους ή συναντηθείτε για να κάνετε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε μετά τη δουλειά. Στις ΗΠΑ αυτό είναι ήδη γνωστό ως “επιβράβευση της Δευτέρας το βράδυ”. Έτσι ανταμείβετε τον εαυτό σας το βράδυ για να τα καταφέρετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θέστε στόχους για τον εαυτό σας κάθε Δευτέρα πρωί


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να εργάζονται τις Δευτέρες. Ανυπομονούν ακόμη και για τις Δευτέρες, γιατί τότε μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα εβδομάδα πλήρως χαλαροί και με κίνητρο. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Δευτέρα είναι συχνά η πιο παραγωγική ημέρα της εβδομάδας. Το μόνο που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι διαφορετικά από εσάς είναι οτι αγαπάνε τη δουλειά τους ή απλά έχουν μάθει να συμβιβάζονται γιατί ξέρουν πως θα ανταμειφθούν τέλος του μήνα . Είναι η δουλειά σας απλώς μια δουλειά για την οποία πληρώνεστε ή ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα και τους στόχους σας; Ο τρόπος που σκέφτεστε συχνά καθορίζει το πώς αισθάνεστε τα πρωινά της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης:

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
6 foodhacks για το πρωινό σου γεύμα!

6 foodhacks για το πρωινό σου γεύμα!

Σας συμβουλεύουμε να μην τρώτε έτσι τους σπόρους Chia -Προσοχή

Σας συμβουλεύουμε να μην τρώτε έτσι τους σπόρους Chia -Προσοχή