Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;
Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;
in

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Μπορείτε να κερδίσετε τα προς το ζην από το TikTok;

Ναι, αλλά δεν είναι εύκολο. H πλατφόρμα βίντεο προσφέρει περιορισμένα έσοδα από διαφημίσεις στους δημιουργούς της. Oπότε θα πρέπει να βασιστείτε σε αναρτήσεις, εμπορεύματα και χιλιάδες ακόλουθους για να μπορέσετε να εγκαταλείψετε την καθημερινή σας εργασία.

Οι μεγαλύτεροι χρήστες του TikTok – όπως ο Charli D’Amelio (101,5 εκατομμύρια οπαδοί), ο Michael Le (42,4 εκατομμύρια οπαδοί) και ο Josh Richards (23,4 εκατομμύρια οπαδοί) . Έβγαλαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια το 2020, σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα κερδίζονται μέσω των πωλήσεων εμπορευμάτων και του περιεχομένου που υποστηρίζεται για μεγάλες επωνυμίες, αντί για έσοδα από διαφημίσεις.

Στην πραγματικότητα, το TikTok μόλις πρόσφατα άρχισε να μοιράζεται τα έσοδα από διαφημίσεις μέσω του Ταμείου δημιουργού. Το οποίο οι δημιουργοί περιεχομένου έχουν επικρίνει ότι δεν χρηματοδοτούνται, καθώς ισχυρίζονται ότι συνήθως παρέχει μόνο λίγα δολάρια την ημέρα.

Πόσα χρήματα βγάζουν οι χρήστες TikTok από τις διαφημίσεις;

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Creator’s Fund αναφέρουν ποσοστό 2-4 σεντ ανά 1.000 προβολές, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σχετικά επιτυχημένο βίντεο με 500.000 προβολές θα σας αποφέρει περίπου είκοσι δολάρια. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό εξακολουθεί να αυξάνεται. Οι παραγωγικοί δημιουργοί με δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς μπορούν να κερδίσουν από 100.000 έως 200.000 $ ετησίως από το Creator’s Fund, σύμφωνα με το Site Filter. Ωστόσο, για τη συντριπτική πλειοψηφία χρηστών, είναι δύσκολο να μετατρέψετε το TikTok σε εισόδημα πλήρους απασχόλησης με βάση μόνο τα έσοδα από διαφημίσεις.Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Ψηφιακά δώρα μέσω της εφαρμογής

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης συμβουλές ή “ψηφιακά δώρα” κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής. Αλλά αυτό είναι πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με τα έσοδα από διαφημίσεις, καθώς η TikTok διατηρεί το 50% αυτών των εσόδων.

Πως μπορεί να αυξηθεί το ποσό των εσόδων από το TikTok;

Εκτός από τα έσοδα από διαφημίσεις, οι περισσότεροι κερδισμένοι TikTokers κερδίζουν τα χρήματά τους μέσω αναρτήσεων τοποθέτησης προϊόντων και εμπορευμάτων. Το πόσο μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με τον αριθμό των ακολούθων, τον αριθμό των σχολίων ή των επισημάνσεων “μου αρέσει”, την τοποθεσία και τον τύπο του λογαριασμού. (Για παράδειγμα, τα βίντεο με θέμα μόδα μπορεί να είναι πιο εύκολο να δημιουργήσουν έσοδα από τα βίντεο με σπυράκια).

Όταν οι δημιουργοί πλησιάζουν τους 10.000 ακόλουθους, οι μικρότερες επωνυμίες ενδέχεται να προσφέρουν 100-500 $ για να τις αναφέρουν σε μια ανάρτηση. (Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια «μουσική ενσωμάτωση», στην οποία ένας χρήστης πληρώνεται για να παίξει ένα κομμάτι στο παρασκήνιο του βίντεο του). Με περισσότερους οπαδούς, οι χρήστες λαμβάνουν μεγαλύτερες προσφορές, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τις τιμές τους.

Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη με το Business insider, μια χρήστης με κανάλι μόδας με 250.000 οπαδούς λέει ότι δημοσιεύει πέντε φορές την εβδομάδα και δύο ή τρεις από αυτές τις δημοσιεύσεις συνήθως χρηματοδοτούνται. Οι τιμές της για περιεχόμενο που υποστηρίζεται αναφέρονται ως:

Μουσική ενοποίηση: 200 $
Ενσωμάτωση προϊόντος ή επωνυμίας: 400 έως 600 $

Με βάση αυτό, εάν ένας μέσος όρος εβδομάδας είναι μια ενοποίηση μουσικής με δύο ενσωματώσεις επωνυμίας, θα ήταν περίπου 1200 $ την εβδομάδα ή 62.400 $ ετησίως. (θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μερικές χιλιάδες έσοδα από διαφημίσεις).

Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης δεν δημοσιεύει τόσο συχνά όσο άλλοι λογαριασμοί τείνουν. Συνήθως μια ανά ημέρα – αλλά δείχνει πώς ο αριθμός των αναρτημένων αναρτήσεων μπορεί να αυξήσει το εισόδημα ενός δημιουργού περιεχομένου. Φυσικά, τα ποσοστά θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα από αυτά που αναφέρονται σε αυτό το παράδειγμα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης του δημιουργού και τη ζήτηση από χορηγούς.

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Το TikTok προσφέρει επίσης το TikTok Creator Marketplace

Όπου οι επωνυμίες και οι έμποροι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τους δημιουργούς και τους χρήστες για να διαπραγματευτούν προσφορές περιεχομένου που προωθούνται στα κανάλια τους. Ο ιστότοπος, στην ουσία, ψωνίζει γύρω από τους δημιουργούς του και προσφέρει αναλυτικά στοιχεία για χορηγούς που στοχεύουν συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία για να τους βοηθήσουν να αποφασίσουν με ποιον δημιουργό θα συνεργαστούν.

Εκτός από τους χορηγούς, η TikTok διευκόλυνε την πώληση εμπορικών προϊόντων στον ιστότοπό της με μια ενσωμάτωση Teespring που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι. Αν και οι δημιουργοί μπορούν να συνδέονται από τους λογαριασμούς τους και σε καταστήματα εμπορικών προϊόντων τρίτων.

Οι δημιουργοί χωρίς εκατομμύρια οπαδούς μπορεί να κερδίσουν μόνο λίγα δολάρια στις πωλήσεις, αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι τείνουν να έχουν μια ισχυρή κοινότητα αφοσιωμένων οπαδών ή έχουν βίντεο που μεταφράζονται καλά σε memes- όπως το αστέρι Dreams TikTok, που έχει κάνει πάνω από 30.000 $ σε πωλήσεις εμπορευμάτων από τότε που το βίντεο έγινε viral.

Πιστεύατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε τόσα πολλά χρήματα από ένα βίντεο TikTok; Πιθανώς όχι. Ποτέ δεν ξέρετε ποιο βίντεο μπορεί να γίνει viral και να σας αποφέρει κέρδη.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Οι καλύτερες ενυδατικές για λιπαρό δέρμα

Οι καλύτερες ενυδατικές για λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube;