Οι 5 σημασίες του κλάματος ενός μωρού, έτσι θα καταλάβετε τι θέλει.
unsplash.com
in

Οι 5 σημασίες του κλάματος ενός μωρού, έτσι θα καταλάβετε τι θέλει.

Οι 5 σημασίες του κλάματος ενός μωρού, έτσι θα καταλάβετε τι θέλει.
Γιατί κλαίει το μωρό μου ; Αυτή είναι η ερώτηση που θέτει κάθε νέα μητέρα.

Οι μαίες και οι ειδικοί παρέχουν βοήθεια: Έτσι διακρίνουν τους 5 τύπους κραυγής μωρών.

Γιατί κλαίει το μωρό μου ; Υπάρχουν αμέτρητες πιθανές απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Πονάει; Ή απλά πεινάει; Κρυώνει ή ζεσταίνεται; Είναι κουρασμένο ή βαριέται; Θέλει να το πάρω αγκαλιά ή γέμισε την πάνα; Έχει πυρετό ή θέλει απλώς προσοχή;

Γυναίκες που έχουν ήδη γίνει μητέρες διαβεβαιώνουν τις νέες μητέρες:

Ως μητέρα, θα μάθετε πολύ γρήγορα να διακρίνετε τι προσπαθεί να σας πει το μωρό σας με το κλάμα. Είναι όμως πραγματικά δυνατό μόνο μέσω του μητρικού ενστίκτου ή δυνατό;

Οι ειδικοί συμφωνούν: υπάρχουν ακριβώς 5 τύποι κλάματος. Μπορούν να διαβαστούν σαν ένα βιβλίο – απλώς προσέξτε τις μικρές κινήσεις και τις εκφράσεις του μωρού καθώς κλαίει.

Το μωρό κλαίει γιατί πεινά

Ο πιο κοινός και προφανής λόγος που τα μωρά κλαίνε είναι απλά η πείνα που νιώθουν. Επειδή: Ένα μωρό είναι χορτάτο μόνο για περίπου 2 έως 4 ώρες – έπειτα πεινάει ξανά. Όταν πεινάει, το μωρό χτυπά τα χείλη του μεταξύ τους. Ακούγεται σαν ένα απαιτητικό κλαψούρισμα, το οποίο γίνεται όλο και πιο δυνατό.

Το μωρό γυρίζει το κεφάλι του εμπρός και πίσω, ψάχνοντας έναν τρόπο να θηλάσει για να ικανοποιήσει την πείνα του. Το πεινασμένο μωρό πιπιλάει συχνά τη γροθιά ή τα δάχτυλά του.

Τι να κάνετε
Εάν το μωρό πεινά, η λύση είναι προφανής: του προσφέρετε το στήθος σας ή το μπουκάλι.

Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;

Το μωρό κλαίει επειδή βαριέται

Εάν το μωρό κλωτσάει και χτυπά τα χέρια του, μπορεί απλά να βαριέται. Εάν υπάρχει μέσο κλάμα με παύσεις, το μωρό θέλει να απασχοληθεί. Αρχίζει να παίζει με τα δάχτυλά του και φαίνεται ανήσυχο.

Τι να κάνετε
Η συζήτηση με το μωρό βοηθά συχνά. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να του δείξετε το περιβάλλον, να φέρετε αντικείμενα ή συνανθρώπους σας πιο κοντά σε αυτό. Θα πρέπει απλά να τραβήξετε την προσοχή του σε κάτι νέο. Βάλτε το μωράκι σας στο βρεφικό γυμναστήριο, θα απασχοληθεί για αρκετή ώρα.

Εμείς ξεχωρίσαμε το χαλάκι της Nattou με περιμετρικό μαξιλάρι για περισσότερη ασφάλεια και με πολλές δραστηριότητες για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αισθήσεων του παιδιού.

95,00€

Οι 5 σημασίες του κλάματος ενός μωρού, έτσι θα καταλάβετε τι θέλει.

Το μωρό κλαίει γιατί είναι κουρασμένο

Εάν το μωρό είναι κουρασμένο, η κραυγή ξεκινά με μικρούς ήχους και εξελίσσεται σε δυνατό κλάμα. Ακολουθεί μια ανάπαυλα πριν γίνει το κλάμα ακόμη πιο δυνατό.

Ταυτόχρονα, το μωρό ανοιγοκλείνει τα μάτια περισσότερο από το συνηθισμένο, χασμουριέται, κλωτσάει και χτυπά τα χέρια του. Μερικές φορές το μωρό πειράζει το πρόσωπό του ή γρατσουνίζεται όταν κλαίει από κούραση. Αν συνεχίσει να κλαίει, γίνεται κόκκινο και προσπαθεί να πιέσει τη μητέρα του να το βάλει για ύπνο.

Τι να κάνετε
Απομακρύνετε το μωρό από πηγές φωτός και θορύβου και ηρεμήστε το – είτε κουνώντας το είτε βάλτε το στο κρεβατάκι του. Είναι σημαντικό η μητέρα να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα για το μωρό στο οποίο μπορεί να κοιμηθεί. Αυτό περιλαμβάνει επίσης: την έκθεση του μικρού παιδιού σε όσο το δυνατόν λιγότερα ερεθίσματα.

Το μωρό κλαίει γιατί ζεσταίνεται / κρυώνει

Εάν το μωρό κρυώνει κλαίει με ένα τρέμουλο στο πάνω χείλος. Τα χέρια και τα πόδια είναι κρύα και το δέρμα μπορεί να φαίνεται μπλε.

Αν, από την άλλη πλευρά, οι κραυγές ακούγονται σαν να λυγίζουν, τότε μάλλον ζεσταίνεται. Ένα κόκκινο πρόσωπο ή κοκκινωπά σημεία στο πρόσωπο και το πάνω μέρος του σώματος υποδεικνύουν επίσης υπερβολική ζέστη. Το ανήσυχο μωρό συνήθως ζεσταίνεται.

Τι να κάνετε
Εάν το μωρό κρυώνει, η λύση είναι: πάρτε το αγκαλιά, βάλτε το πάνω στο σώμα σας και τυλίξτε το με με μια κουβερτούλα. Εάν το μωρό ζεσταίνεται, πρέπει να βρείτε πιο δροσερό μέρος.

Το μωρό κλαίει γιατί πονάει

Η κραυγή του πόνου του μωρού είναι πολύ ψηλή. Το μωρό φωνάζει με όλη του τη δύναμη, κουνιέται μπρος-πίσω, σαν να χτυπιέται στον αέρα. Η κραυγή του πόνου ενός μωρού είναι η πιο έντονη από όλες τις κραυγές.

Τι να κάνετε
Πρώτα απ ‘όλα, δείτε εάν κάτι εξωτερικό θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στο μωρό: ένα τσίμπημα από τα ρουχαλάκια; Μαλλιά τυλιγμένα γύρω από τα δάχτυλά σας; Μια άλλη πιθανότητα είναι ο κοιλιακός πόνος από αέρια.

Εάν δεν ισχύει κανένα από αυτά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο σας.

Να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρο για οτιδήποτε σας απασχολεί. Ποτέ μα ΠΟΤΕ μην δώσετε στα παιδιά φάρμακα τα οποία δεν είναι συνταγογραφημένα.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πως να εμφυτεύεστε ψεύτικες αναμνήσεις στο μυαλό άλλων ανθρώπων (& γιατί πρέπει)

Πως να εμφυτεύεστε ψεύτικες αναμνήσεις στο μυαλό άλλων ανθρώπων (& γιατί πρέπει)

5 απλές συμβουλές για επιτυχία στο γυμναστήριο

5 απλές συμβουλές για επιτυχία στο γυμναστήριο