Πρώτος έρωτας: Τι κάνουμε σαν γονείς;
Πρώτος έρωτας: Τι κάνουμε σαν γονείς;
in

Πρώτος έρωτας: Τι κάνουμε σαν γονείς;

Πρώτος έρωτας: Τι κάνουμε σαν γονείς;

Η πρώτη αγάπη του παιδιού μας

Πώς μπορούν οι γονείς να αντιμετωπίσουν την πρώτη αγάπη του παιδιού και να παρέχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη;

Βλέπουμε ξαφνικά τους έφηβους απογόνους μας να λάμπουν από ευτυχία, φυσικά και είναι η ευτυχία τους το παν και έτσι θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας αλλά μερικές φορές αυτή η λάμψη μας φέρνει σε εμάς τους γονείς και μια δυσφορία, πρόκειται για τον πρώτο έρωτα.

Δεν έχει σημασία αν το παιδί σας εμπιστεύεται ή όχι. Τα μαγικά συναισθήματα του πρώτου έρωτα σπάνια κρύβονται εντελώς από τους γονείς. Τουλάχιστον η αλλαγή διάθεσης μπορεί να φανεί και να γίνει αισθητή. Για παράδειγμα, να μην αφήνουν το κινητό από τα χέρια και μόλις χτυπάει η λάμψη στα μάτια είναι ικανή να φωτίσει όλο το σπίτι.

Σκέφτεστε τις δικές σας εμπειρίες.

Το γεγονός ότι η καλή διάθεση του παιδιού συχνά σας προκαλεί δυσφορία έχει να κάνει με τις δικές σας εμπειρίες. Εάν η πρώτη σας αγάπη ήταν επώδυνη ή εάν η εμπειρία της σχέσης σας επηρεάστηκε αρνητικά, μπορεί να προκληθούν φόβοι.

Υπάρχει επίσης ζήλια να μην είστε πλέον ο πιο σημαντικός άνθρωπος για το παιδί σας. Υπάρχει χώρος για όλα αυτά τα συναισθήματα, αλλά αυτό που είναι σημαντικό: σταματήστε για μια στιγμή και νιώστε μέσα σας. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε και να κατανοήσετε τον ρόλο τους. Μιλήστε με τον σύντροφο σας για το τι συμβαίνει μέσα σας.

Ως γονείς, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Αναλογιστείτε ποια είναι η στάση σας. Αλλά δώστε στους απογόνους σας το χώρο να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να αποκτήσουν τις δικές τους εμπειρίες ,να γράψουν τη δική τους ιστορία στο δικό τους βιβλίο της αγάπης. Αποφύγετε προειδοποιήσεις προς τα παιδιά τύπου “Θα δείς, κάποια στιγμή η ευτυχία χάνετε, ή θα πονέσεις μια μέρα.”

Πάρτε σοβαρά τα συναισθήματα του παιδιού σας

Το να είσαι ερωτευμένος είναι ένα έντονο συναίσθημα σε οποιαδήποτε ηλικία. Ακόμα κι αν από την άποψη των ενηλίκων φαίνεται πιθανό ότι αυτή η πρώτη αγάπη δεν θα διαρκέσει πολύ, τα συναισθήματα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Χρειάζονται κάποιον που τους αντιμετωπίζει με σεβασμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση εμπιστοσύνης που μπορεί ακόμη και να σας επιτρέψει να μάθετε λεπτομέριες. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να αφήσετε το παιδί σας να αισθάνεται εκτεθειμένο, αποφύγετε να πείτε σε ένα οικογενειακό τραπέζι. “Ξέρετε ποιος είναι ερωτευμένος ;” Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κλειστεί το παιδί στον εαυτό του, να ντραπεί για τα συναισθήματα του και να μην σας εμπιστευτεί ξανά.

Πρώτος έρωτας: Τι κάνουμε σαν γονείς;

Διατηρήστε το απόρρητο
Τα παιδιά και οι νέοι έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Τα συναισθήματα αγάπης δεν απαγορεύονται. Αποφύγετε τις τακτικές ανάκρισης ή ακόμη και κατασκοπεύστε το κινητό τηλέφωνο ή το προφίλ κοινωνικών μέσων, ακόμα κι αν είναι μερικές φορές δύσκολο. Οι νέοι αποφασίζουν πολύ διαφορετικά εάν και πόσο εμπιστεύονται τους γονείς τους.. Παρ ‘όλα αυτά, μπορείτε πάντα να δείξετε ότι είστε εκεί ή ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει, για παράδειγμα λέγοντας: «Λάμπεις τόσο πολύ αυτή τη στιγμή, είμαι χαρούμενη που τα πηγαίνετε τόσο καλά.» Ή «Βλέπω πως δεν νιώθεις καλά αυτή τη στιγμή, θα είμαι εκεί όταν με χρειάζεσαι. Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν αν νιώσουμε πως το παιδί μας βρίσκετε σε κίνδυνο, για παράδειγμα πως έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης ή δούμε μελανιές, στις μέρες μας πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί.

Αποδοχή επιλογής
Φυσικά, μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι οι επιλογές του παιδιού σας δεν είναι καλές. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να μιλήσετε το παιδί σας για το άτομο για το οποίο έχει βαθιά συναισθήματα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το χάσμα μεταξύ σας. Όταν έχετε κάποιο κακό προαίσθημα, μπορείτε π.χ. να συζητήσετε με το παιδί σας. Όσο κι αν θέλουμε να προστατεύσουμε το παιδί μας, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να το κάνουμε πλήρως. Ωστόσο, είναι πάντα δυνατό να μοιραστείτε με ειλικρίνεια τις δικές σας εμπειρίες ώστε να καταλάβει τον λόγο που είστε σε κάτι αρνητική.

Ενδιαφέρον θέμα : Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;

Να γίνετε προστατευτική ασπίδα για τα παιδιά σε περίπτωση διαδικτυακού φίλου.

Η ζωή μας λαμβάνει χώρα τόσο στον offline όσο και στον online κόσμο. Είναι λοιπόν φυσικό να ερωτευόμαστε μερικές φορές ψηφιακά. Οι γονείς που υποστηρίζουν τα παιδιά τους εδώ μπορεί να γίνετε μια σημαντική προστατευτική ασπίδα για αυτά. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε συναντήσεις με άτομα που έχει γνωρίσει το παιδί στο διαδίκτυο και δεν το κάνει εν αγνοία σας, δηλαδή να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για το άτομο που ισχυρίζεται πως είναι, τα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου και μπορεί να πέσουν θύματα απάτης, όλοι μας βάζουμε στο μυαλό μας τα χειρότερα καλός ή κακώς.. φύλαγε τα ρούχα σου που λένε.

Με τα μικρότερα παιδιά, για παράδειγμα, ότι θα είστε και εσείς παρόντες στις πρώτες συναντήσεις τους. Φυσικά με απόσταση. Περίπου μερικά τραπέζια μακριά. Δεν θέλουμε να ντραπούνε. Στη συνέχεια, μπορείτε να δηλώσετε εσείς ένα μέρος συνάντησης για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή που είναι..

Τα άτομα που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με παιδιά και εφήβους στο Διαδίκτυο λόγω εγκληματικού ενδιαφέροντος, οι λεγόμενοι «κυβερνοχώροι», αναζητούν συγκεκριμένα παιδιά με πολλές απαγορεύσεις. Πρέπει επίσης να θεσπίσετε σαφείς και βάσιμους κανόνες σχετικά με την αποστολή φωτογραφιών, αντί να την απαγορεύσετε εντελώς.

Ενεργοποίηση αποδοχής

Ίσως το παιδί σας να ερωτευτεί όπως θα το περιμένατε. Ή ίσως αρκετά διαφορετικά. Θυμηθείτε ότι βοηθάτε ενεργά να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας μπορεί να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι και καθώς ερωτεύεται.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πώς να φλερτάρετε με φινέτσα

Πώς να φλερτάρετε με φινέτσα

Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;

Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;