Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες
Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες
in ,

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Για να μην πάει τίποτε στραβά…

Θέλετε να κάνετε σεξ – αλλά δεν θέλετε να γίνετε ακόμα γονείς ή θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα; Θα σας πω πώς να βάλετε σωστά ένα προφυλακτικό και να προστατευτείτε καλύτερα.

Απροσδιόριστη αγάπη, σεξ και πάθος: τα προφυλακτικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές αντισύλληψης. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι όχι μόνο προστατεύουν από την εγκυμοσύνη, αλλά και από τον HIV και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Ένα προφυλακτικό είναι ένα πολύ λεπτό κομμάτι λάστιχο, συνήθως κατασκευασμένο από λατέξ, που φοριέται πάνω από το πέος σε στύση πριν από το σεξ. Αυτό το στρώμα προσφέρει αξιόπιστη προστασία από υγρά, σπέρματος .

Βάλτε προφυλακτικό :

η αντισύλληψη με προφυλακτικό είναι πολύ απλή με την πρώτη ματιά. Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται , γιατί λάθη στην εφαρμογής συμβαίνουν πολύ συχνά. Μόνο με τη σωστή τοποθέτηση τα προφυλακτικά είναι πραγματικά ασφαλή.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για σεξ της μιας νύχτας ή για μόνιμη σύντροφο: Με αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα μπορείτε να προστατευτείτε αποτελεσματικά από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες ή από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Αγοράστε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού

Το πρότυπο της ΕΕ ορίζει ότι τα προφυλακτικά πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 16 εκατοστά. Με μέσο πέος 14,5 εκατοστά μήκος, θα ταιριάζει χωρίς προβλήματα. Για να βρείτε το σωστό προφυλακτικό για εσάς, εκτός από το μήκος του προφυλακτικού, το πλάτος είναι ζωτικής σημασίας.

Οι κατασκευαστές δηλώνουν τις διαστάσεις σε κάθε συσκευασία προφυλακτικών. Αυτή είναι η διάμετρος του προφυλακτικού.

Υπολογίστε το σωστό πλάτος προφυλακτικού:

Για να βρείτε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού για εσάς, πρέπει να μετρήσετε την περιφέρεια του πέους. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια εύκαμπτη ταινία μέτρησης γύρω από το παχύτερο τμήμα του πέους σας καθώς είναι σε στύση. Στη συνέχεια, διαιρέστε την περιφέρεια του με το δύο για να βρείτε το κατάλληλο πλάτος.

Το πλάτος πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως πρόχειρη αναφορά. Η σωστή εφαρμογή του προφυλακτικού είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική για μια άνετη και ασφαλή εφαρμογή.

Βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό μπορεί να ξετυλίγεται εύκολα και ανώδυνα. Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ σφιχτό και σας σφίγγει ή είναι πολύ χαλαρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό μέγεθος.

Χρήσιμες πληροφορίες: Ένα τυπικό προφυλακτικό έχει συνήθως πλάτος 52 χιλιοστά και μήκος 185 χιλιοστά.


Υπάρχουν πολλές παραλλαγές προφυλακτικών:

Μόνο όταν βρείτε το τέλειο μέγεθος προφυλακτικού τότε μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες που σας ευχαριστούν όπως, χρώμα γεύσεις, άρωμα κλπ.

Υπάρχουν ιδιαίτερα λεπτά προφυλακτικά, τα οποία είναι πιο φυσικά, και προφυλακτικά με παχύτερο λάτεξ, τα οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για πρωκτικό σεξ, για παράδειγμα.

Βάζοντας προφυλακτικό: αναλυτικές οδηγίες

Εάν δεν έχετε εμπειρία χρήσης προφυλακτικών, είναι λογικό να εξασκηθείτε στο πως να το φορέσετε. Αυτό εξασφαλίζει λιγότερο άγχος για όταν θα το χρειαστείτε, πράγμα που σημαίνει ότι η στύση σας θα διαρκέσει περισσότερο. Για να εξασκηθείτε, μπορείτε να κάνετε πρόβα με μια μπανάνα ή ένα αγγούρι.

Βήμα 1: Ελέγξτε την κατάσταση του προφυλακτικού
Πριν τη χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του προφυλακτικού σας. Συνήθως μπορείτε να το βρείτε στη μέση της συσκευασίας. Εάν η ημερομηνία λήξης έχει λήξει, δεν πρέπει να χρησιμοποιείστε το προφυλακτικό.

Προσοχή: Η αποθήκευση ενός προφυλακτικού επηρεάζει σημαντικά την ανθεκτικότητα του λάτεξ. Για παράδειγμα, το φως και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν τα προφυλακτικά να χαλάνε πιο γρήγορα – επομένως είναι μη ασφαλή. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πάντα τα προφυλακτικά σας σε δροσερό μέρος και μακριά από το φως, για παράδειγμα στο κομοδίνο σας.

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα προφυλακτικά εν κινήσει:

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η διατήρηση προφυλακτικών στο πορτοφόλι σας! Τα αιχμηρά αντικείμενα, η ισχυρή πίεση και η θερμότητα μπορούν να καταστρέψουν το προφυλακτικό στο πορτοφόλι. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα προφυλακτικό πριν την πράξη. Τα μικρά μεταλλικά δοχεία είναι ο ιδανικός χώρος αποθήκευσης για προφυλακτικά.

Επαγγελματική συμβουλή:

Για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία προφυλακτικού δεν έχει σχισμές ή τρύπες, θα πρέπει να πιέσετε προσεκτικά με τον αντίχειρα και το δείκτη σας πριν το ανοίξετε. Εάν αισθανθείτε μια φυσαλίδα αέρα μέσα, το προφυλακτικό είναι πλήρως σφραγισμένο.

Βήμα 2: Ανοίξτε σωστά το προφυλακτικό
Θα νομίζατε ότι το άνοιγμα ενός προφυλακτικού δεν θα μπορούσε να πάει στραβά, κάνετε λάθος. Ανοίξτε τη συσκευασία, βγάλτε το προφυλακτικό. Αλλά προσέξτε: Τα πρώτα σφάλματα εφαρμογής κρύβονται εδώ.

Χρησιμοποιήστε μόνο τα δάχτυλά σας για να το σκίσετε. Τα μακριά νύχια θα μπορούσαν να καταστρέψουν το κάλυμμα του λατέξ κατά την αφαίρεση του. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σπέρμα στα χέρια σας. Και: Ένα προφυλακτικό δεν πρέπει ποτέ να ανοίγεται με ψαλίδι ή μαχαίρι ή με τα δόντια.

Ανοίξτε πάντα τα προφυλακτικά πολύ προσεκτικά

Οι οδοντωτές άκρες μιας συσκευασίας προφυλακτικού επιτρέπουν στο κάλυμμα να σκιστεί με ασφάλεια. Μην χρησιμοποιείτε απότομες κινήσεις. Εάν ένα σημείο δεν μπορεί να σκιστεί εύκολα, απλώς δοκιμάστε το επόμενο.

Σκίστε τη συσκευασία όσο πιο οριζόντια γίνεται. Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το προφυλακτικό πιο εύκολα και με ασφάλεια, θα πρέπει πάντα να ανοίγετε πλήρως το προφυλακτικό και όχι μόνο μια γωνία του.

Το άνοιγμα ενός προφυλακτικού με τα δόντια σας μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό στο κρεβάτι, αλλά μπορεί επίσης να σπάσει το λατέξ.

Βήμα 3: είναι το προφυλακτικό λάθος;

Πιέστε προσεκτικά το προφυλακτικό από τη συσκευασία από κάτω προς τα πάνω. Πριν βάλετε το προφυλακτικό στο πέος σας, πρέπει να ελέγξετε ότι το κάνετε με τη σωστή φορά. Για να το κάνετε αυτό, ισιώστε το άκρο του προφυλακτικού. Το προφυλακτικό μπορεί να φορεθεί μόνο όταν ο δακτύλιος είναι εξωτερικά.

Βάλτε το προφυλακτικό στον σωστό τρόπο

Προειδοποίηση: Εάν το προφυλακτικό τοποθετήθηκε λανθασμένα, δεν πρέπει απλώς να το γυρίσετε και να το χρησιμοποιήσετε . Ασθένειες ή σπέρμα θα μπορούσαν να κολλήσουν στο εξωτερικό και να μπει στον κόλπο ή στον πρωκτό. Φορέστε λοιπόν ένα νέο προφυλακτικό για να είστε ασφαλείς και εσείς και η παρτενέρ σας.

Βήμα 4: Βάλτε το προφυλακτικό σωστά

Για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να χρειαστεί να πιέσετε τον αέρα από την άκρη του προφυλακτικού, με δύο δάχτυλα. Αυτό δημιουργεί χώρο για το σπέρμα και διασφαλίζει ότι το προφυλακτικό δεν θα σκάσει κατά την εκσπερμάτωση.

Είναι καλύτερο να κρατάτε το προφυλακτικό με τον αντίχειρα και το δείκτη σας. Με το άλλο χέρι, περιστρέψτε το προφυλακτικό πάνω από την αρχή του πέους, και περιστρέψτε μέχρι την βάση του πέους. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο, μην αγχώνεστε, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε . Παρεμπιπτόντως, δύο προφυλακτικά το ένα πάνω στο άλλο δεν αυξάνουν την προστασία.

Σημαντικό: Το προφυλακτικό πρέπει να φοράτε μόνο όταν το πέος είναι πραγματικά σε στύση. Διαφορετικά, το προφυλακτικό θα μπορούσε να γλιστρήσει ή να σπάσει κατά τη συνουσία.

Για καλύτερη στύση, μπορείτε να πάρετε φυσικές βιταμίνες, δείτε μερικές από τις καλύτερες βιταμίνες εδώ.

Βήμα 5: χρησιμοποιήστε το σωστό λιπαντικό

Αν και όλα τα συμβατικά προφυλακτικά έχουν ήδη μια μεμβράνη υγρασίας, πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν λιπαντικά. Το προφυλακτικό μπορεί να σκιστεί, ειδικά εάν ο κόλπος είναι ξηρός ή στην πρωκτική επαφή – επιπλέον λίπανση μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.

Εδώ θα βρείτε ελεγμένα λιπαντικά φαρμακείου με τις πιο δημοφιλή μάρκες της αγοράς, που μπορείτε να παραγγείλετε online.

Ωστόσο, προσέξτε διάφορες λοσιόν, βαζελίνη και άλλα υγρά που περιέχουν λάδι μπορεί να καταστρέψουν το προφυλακτικό . Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το νερό ή με βάση τη σιλικόνη.

Πως να φορέσετε το προφυλακτικό σωστά -οδηγίες

Βήμα 6: Βγάλτε το πέος εγκαίρως από τον κόλπο

Λίγο μετά την εκσπερμάτωση, το πέος θα πρέπει να αποσυρθεί από τον κόλπο ή τον πρωκτό. Είναι σημαντικό να βγάλετε αργά το προφυλακτικό, ώστε να μην γλιστρήσει και να κολλήσει μέσα στην σύντροφο σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τραβήξετε το προφυλακτικό από το πέος, να το δέσετε και να το πετάξετε στα απορρίμματα. Μην πετάτε ποτέ προφυλακτικό στην τουαλέτα, καθώς μπορεί να τη φράξει. Κανείς δεν θέλει να συμμαζέψει αυτό το χάος!

Συμβουλή: Μην ντρέπεστε να ζητήσετε προφυλακτικά από το φαρμακείο.

Σε περίπτωση που δεν νιώθετε καλά κατά την αγορά προφυλακτικών, εδώ μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προφυλακτικών και να τα παραγγείλετε online. Για όλα υπάρχει ένα lifehack και σας το έχουμε αποδείξει!

Τώρα είστε έτοιμοι.. Ελπίζω να απολαύσετε τον έρωτα τηρώντας τα μέτρα αντισύλληψης και προστασίας από επικίνδυνα μεταδιδόμενα νοσήματα. Να θυμάστε πάντα: Καλύτερα εκ του ασφαλούς παρά να μελανώνετε στο μέλλον !

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές μόνο σε άτομα που φοράνε γυαλιά

Αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές μόνο σε άτομα που φοράνε γυαλιά

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας