Το sεxting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σeξ
Το sεxting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σeξ
in

Το sexting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σεξ

Το sexting δεν χρησιμοποιείται μόνο για το σεξ

Το sexting έχει πλέον μετατραπεί σε έναν πολύ διαδεδομένο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ενηλίκων.

Αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα αυτό γίνεται για άλλους λόγους από τους προφανείς. Οι ερευνητές βρήκαν πως 2 στους 3 που κάνουν sexting, το κάνουν για λόγους που δεν έχουν σχέση με το σεξ.

Για τους περισσότερους το sεxting αποτελεί κάτι σαν… προκαταρτικά ή ως αντάλλαγμα για ένα δείπνο, κάτι δηλαδή που δεν εμπεριέχει σεξ. Η έρευνα έγινε από το Texas Tech University και ξεκίνησε με σκοπό να ανακαλύψει ποια είναι τα κίνητρα των ανθρώπων που στέλνουν εpωτικά μηνύματα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 160 άνθρωποι ηλικιών από 18 μέχρι 69, η οποία επικεντρώθηκε στα κίνητρα του sεxting, στην αφοσίωση των σχέσεων και στη σeξουαλική συμπεριφορά.

7 στάσεις σεξ που είναι καλύτερες με ένα μαξιλάρι

Από τα αποτελέσματα οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τρία κύρια κίνητρα για την ανταλλαγή εpωτικών μηνυμάτων. Κάποιοι τα χρησιμοποίησαν ως προκαταρτικά, άλλοι για επιβεβαίωση και κάποιοι σαν χάρη, με την ελπίδα να ανταποδοθεί αργότερα με έναν μη σeξουαλικό τρόπο, όπως ένα ραντεβού.

Προς έκπληξη τους, τα τρία αυτά κίνητρα ήταν σχεδόν ίδια σε ποσοστό. Η διδακτορική φοιτήτρια Kassidy Cox δήλωσε πως «ήταν ενδιαφέρον το ότι οι 2 στους 3 δεν χρησιμοποιούν το sεxting για σeξουαλικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να μας δείξει ότι κάποιοι που κάνουν sεxting, θα προτιμούσαν να μην το κάνουν, αλλά τελικά το κάνουν είτε για επιβεβαίωση, είτε για να απαλλαγούν από το άγχος, είτε για να τους ανταποδώσουν τη χάρη με έναν μη σeξουαλικό τρόπο».

Οι ερευνητές ακόμα ανακάλυψαν πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά μεταξύ των δυο φύλων. Η έρευνα επικεντρώθηκε στο sεxting μεταξύ συντρόφων σε συναινετικές σχέσεις.

18 γυναικάρες που πέρασαν τα 40 “ξεγέλασαν” τον χρόνο και ξετρελαίνουν και τους 20άρηδες

Η συναίνεση στο sεxting είναι απαραίτητη, δήλωσαν, ενώ θεωρούν πως το sexting είναι μια εξέλιξη της επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών όπως ήταν παλαιότερα η αλληλογραφία ή ανταλλαγή φωτογραφιών.

Οι σεξουαλικές φωτογραφίες μέσω μηνυμάτων από την άλλη, δεν θεωρούνται sexting. To sexting είναι ένας γραπτός και συναινετικός τρόπος επικοινωνίας, που στην πλειοψηφία του δεν έχει σεξουαλικά κίνητρα, όπως απέδειξε η έρευνα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
6 ρομαντικές κορεάτικες σειρές που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει λίγο πιο δυνατά

6 ρομαντικές κορεάτικες σειρές που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει λίγο πιο δυνατά

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους

Οι Βέλγοι κάνουν τις καλύτερες τηγανητές πατάτες και αυτή είναι η συνταγή τους