Η επιστήμη λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς
Η επιστήμη λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς
in ,

Η επιστήμη λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς

Η επιστήμη λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να κάνουν τον τέλειο γάμο.

Είναι σύνηθες να φανταζόμαστε τον σύντροφο μας, την προσωπικότητα και την εμφάνισή του και τη χαρά και τον ενθουσιασμό που θα προκύψει στα σκαλιά της εκκλησίας.

Σχετικά λίγοι άνθρωποι όμως φαντάζονται τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους να είναι μια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά ίσως πρέπει να ξεκινήσουν.

Έρευνες δείχνουν ότι η ηλικία ενός ατόμου όταν παντρεύεται μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του γάμου του.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για γάμο;

Γενικά δεν είναι η καλύτερη ιδέα να παντρευτείτε αμέσως μετά το λύκειο ή ακόμα και το πανεπιστήμιο. Η Kelsey Torgerson, κλινική κοινωνική λειτουργός, λέει στις νύφες ότι οι άνθρωποι πρέπει γενικά να περιμένουν μέχρι να είναι τουλάχιστον 25 ετών για να παντρευτούν. Πριν από την ηλικία των 25 ετών, ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε ένα άτομο μπορεί να μην είναι ακόμα απόλυτα σίγουρο τι θέλει από έναν σύντροφο. Η αναμονή μέχρι τουλάχιστον τα 25 μπορεί επίσης να δώσει χρόνο σε ένα νεαρό ζευγάρι να ζήσει μαζί προκλήσεις που θα δείξουν αν ανήκουν ο ένας στον άλλον.

Η Weena Cullins, θεραπεύτρια που ειδικεύεται στην προγαμιαία και συμβουλευτική σχέσεων, είπε στις νύφες ότι στην κλινική της εμπειρία, οι 28χρονες νύφες είναι πιο προετοιμασμένες για έναν υγιή γάμο λόγω της εμπιστοσύνης, της αυτογνωσίας και της εμπειρίας της ζωής. Από την άλλη πλευρά, λέει ότι είναι καλύτερο για τους άντρες να παντρεύονται σε ηλικία 32 ετών, όταν έχουν ωριμάσει και αποκτήσει καριέρα.

Οι ισχυρισμοί των ειδικών μας, έχουν επιβεβαιωθεί: σε σύγκριση με τα άτομα που παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία, τα άτομα που παντρεύονται άνω των 25 ετών έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Nicholas H. Wolfinger στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Σπουδών, τα ποσοστά διαζυγίου είναι τα χαμηλότερα για τα άτομα που παντρεύονται για πρώτη φορά σε ηλικία περίπου 30-34 ετών.

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που παντρεύονται για πρώτη φορά στα 35 ή μεγαλύτεροι;

Ο Wolfinger υποθέτει ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να αγωνίστηκαν να βρουν σύντροφο λόγω διαπροσωπικών δυσκολιών και να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για τον ίδιο λόγο. Προτείνει επίσης ότι ίσως “οι άνθρωποι που παντρεύονται αργότερα αντιμετωπίζουν μια ομάδα δυνητικών συζύγων που έχουν εξαφανιστεί για να αποκλείσουν τα άτομα που έχουν την προδιάθεση να πετύχουν στο γάμο”.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί με αυτό. Ο Phillip Cohen, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, παρουσιάζει ένα μοντέλο που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν εάν παντρευτούν για πρώτη φορά μεταξύ 45 και 49 ετών (μια ηλικιακή ομάδα που αποκλείεται από την ανάλυση του Wolfinger) .

Η επιστήμη λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς

Για τους περισσότερους, η ψυχική υγεία βελτιώνεται με το γάμο.«Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία». Αυτό είναι ένα βασικό μήνυμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και σύμφωνα με τον ορισμό τους, η ψυχική υγεία είναι “μια κατάσταση ευεξίας στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του ικανότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει τις φυσιολογικές πιέσεις της ζωής και να εργαστεί παραγωγικά .

Όπως αποδεικνύεται, ο γάμος μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά τα πράγματα. “Η ψυχική υγεία είναι καλύτερη όταν είστε ευτυχισμένοι με τον άνθρωπο σας.

Μια μελέτη στην Ιταλία έδειξε ότι το να είσαι παντρεμένος σχετίζεται με χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών σε σύγκριση με το να είσαι άγαμος.

Οι παντρεμένοι έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

“Ο γάμος φέρνει σταθερότητα στη ζωή, η οποία μπορεί να μειώσει δραστικά τα επίπεδα άγχους και με τη σειρά του, να επηρεάσει θετικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη φλεγμονώδη αντίδραση του σώματός σας”. Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Psychologist δείχνει ότι τα άγχη μιας κακής σχέσης είναι καταθλιπτικά και ότι η κατάθλιψη δημιουργεί, φλεγμονή και κακή υγεία.

Αυτό μπορεί να είναι χειρότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, οι οποίες ίσως κουβαλούν περισσότερο το βάρος μιας κακής σχέσης. Και ο χωρισμός μπορεί να μην τα κάνει πολύ καλύτερα, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν χωρίσει για ένα χρόνο ή λιγότερο είχαν σημαντικά χαμηλότερη ανοσολογική λειτουργία από ένα αγαπημένο και παντρεμένο ζευγάρι.

Δες επίσης:

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Σας συμβουλεύουμε να μην τρώτε έτσι τους σπόρους Chia -Προσοχή

Σας συμβουλεύουμε να μην τρώτε έτσι τους σπόρους Chia -Προσοχή

Mai Tai: Φτιάξτε μόνοι σας το δημοφιλές κοκτέιλ

Mai Tai: Φτιάξτε μόνοι σας το δημοφιλές κοκτέιλ