Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές
Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές
in

Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές

Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές. Το δημόσιο μπάνιο δεν είναι το ιδανικό μέρος για να ετοιμαστείτε, αλλά μερικές φορές δεν έχετε άλλη επιλογή. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, μην απελπιστείτε ! Μπορείτε ακόμα να κάνετε το καλύτερο, όπου κι αν είστε. Εφ ‘όσον σέβεστε τους άλλους και προσέχετε την υγιεινή σας, η προετοιμασία σε ένα δημόσιο μπάνιο δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Να ευγενικοί ενώ ετοιμάζεστε

Να έχετε σεβασμό προς τους άλλους. Τα δημόσια μπάνια χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους, και οι άνθρωποι ενοχλούνται κατανοητά όταν άλλοι αφήνουν πίσω τους ένα χάος. Εάν πρέπει να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο, να είστε πάντα προσεκτικοί γιατί θα το χρησιμοποιήσουν άλλοι άνθρωποι μετά από εσάς.

Πάντα καθαρίζετε οτι αφήνετε πίσω σας.

Αυτό σημαίνει ότι καθαρίζετε τις τρίχες σας από τον νιπτήρα και φροντίζετε να μην αφήνετε οδοντόκρεμα στο νεροχύτη.
Εάν αλλάξατε βρώμικα ρούχα, φροντίστε να τα πάρετε μαζί σας.
Αποφύγετε να αφήσετε οτιδήποτε πολύ άσχημο, όπως το νήμα των δοντιών σας ή νύχια και μην το κάνετε αυτό μπροστά σε άλλους ανθρώπους.
Κατανοήστε ότι οι άνθρωποι ενεργούν συνήθως διαφορετικά στα αποδυτήρια από ό, τι στα μπάνια. Μπορεί να είναι άνετο να γδυθείτε εντελώς σε ένα αποδυτήριο, αλλά αυτό συνήθως το αποφεύγετε στα δημόσια μπάνια. Εάν πρέπει να αλλάξετε τα ρούχα σας σε ένα κοινό μπάνιο που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα κάθε φορά, είναι καλύτερο να το κάνετε σε μια τουαλέτα.

Αποφύγετε τις πιο πολυσύχναστες στιγμές.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο μπάνιο που χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, όπως αυτά σε κοιτώνες, προσπαθήστε να κατανοήσετε το πρόγραμμα. Όποτε είναι δυνατόν, κάντε το σε πιο αθόρυβες ώρες. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο απόρρητο και θα σας εμποδίσει να ενοχλείτε τους άλλους.
Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν κάνετε κάτι που οι άλλοι μπορεί να θεωρήσουν προσβλητικό, όπως το πλύσιμο των μαλλιών σας στο νεροχύτη σε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αποσμητικό σας

Βρείτε τον καλύτερο χώρο.

Το σωστό μέρος του μπάνιου για εσάς θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να ετοιμαστείτε. Προσπαθήστε να καταλάβετε όσο μικρότερο χώρο μπορείτε αν το μπάνιο είναι γεμάτο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για αισθάνεστε άνετα.
Εάν πρέπει να αλλάξετε τα ρούχα σας, αναζητήστε μια τουαλέτα ή καμπίνα ντους.
Εάν πρέπει να εφαρμόσετε μακιγιάζ, να βουρτσίζετε τα δόντια σας ή να κάνετε τα μαλλιά σας, βρείτε μια περιοχή με νεροχύτη και καθρέφτη.
Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή, όπως ένα στεγνωτήρα μαλλιών, τοποθετήστε τον εαυτό σας σε μια περιοχή που διαθέτει πρίζα, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινηθείτε όταν είστε σχεδόν έτοιμοι

Πώς να ετοιμαστείτε σε ένα δημόσιο μπάνιο στις διακοπές

Έχετε μαζί ότι χρειάζεστε .

Δεν είναι πιθανό να βρείτε τίποτα εκτός από σαπούνι χεριών και χαρτοπετσέτες σε δημόσιο μπάνιο, οπότε φροντίστε να φέρετε ό, τι χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε. Τα προϊόντα περιποίησης μεγέθους ταξιδιού μπορούν να το κάνουν πολύ πιο βολικό.
Εάν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας, φέρετε μια οδοντόβουρτσα (κατά προτίμηση σε μια θήκη ταξιδιού για να τη διατηρήσετε καθαρή) και έναν μικρό σωλήνα οδοντόκρεμας μαζί σας.
Εάν σκοπεύετε να κάνετε ντους, φροντίστε να φέρετε μια πετσέτα, σαμπουάν και αφρόλουτρο.


Εάν σκοπεύετε να αλλάξετε ρούχα, φροντίστε να σκεφτείτε και να έχετε πάρει όλα όσα θα χρειαστείτε, συμπεριλαμβανομένων των εσώρουχων και των παπουτσιών.
Είναι καλή ιδέα να κρατάτε πάντα μια βούρτσα μαλλιών και κάποια απαραίτητα είδη μακιγιάζ στην τσάντα σας, σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξετε το μακιγιάζ σας.
Η οργάνωση όλων όσων χρειάζεστε σε ένα τσαντάκι κάνει την προετοιμασία σε ένα δημόσιο μπάνιο πολύ πιο εύκολη, ειδικά αν πρέπει να κάνετε ντους.

Φρεσκάρετε το σώμα σας.

Μερικές φορές δεν είναι δυνατό να εκτελέσετε όλες τις δραστηριότητες περιποίησης σε δημόσιο μπάνιο, ειδικά εάν δεν υπάρχει ντους. Δεδομένου ότι το ο νεροχύτης είναι συνήθως μικρός, αναζητήστε τρόπους για να φρεσκάρετε τον εαυτό σας που δεν απαιτούν πολύ νερό.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να σκουπίσετε με μερικά μωρομάντηλα το σώμα σας εάν χρειαστεί να απαλλαγείτε από κάποια άσχημη μυρωδιά .
Εάν δεν έχετε μωρομάντηλα, η υγρή χαρτοπετσέτα με λίγο σαπούνι είναι καλύτερη από το τίποτα.
Εάν είναι δυνατόν, εφαρμόστε πάντα ξανά αποσμητικό αφού καθαρίσετε τον εαυτό σας.
Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ψεκαστείτε με κάποιο άρωμα ή κολόνια. Απλά προσέξτε να μην ψεκάσετε τόσο πολύ για να μην μυρίζει ολόκληρο το μπάνιο καθώς αυτό μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους.

Φτιάξτε τα μαλλιά σας.

Μπορεί να είστε περιορισμένοι με το τι μπορείτε να κάνετε με τα μαλλιά σας σε δημόσιο μπάνιο, αλλά δεν είναι απελπιστικό! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας με πολύ λίγα πράγματα.
Έχετε μια χτένα στη τσάντα σας και χτενίστε τα μαλλιά σας.
Εάν έχετε ιδρώσει ή τα μαλλιά σας φαίνονται λίγο λιπαρά, ψεκάστε σε κάποιο ξηρό σαμπουάν που δεν χρειάζεται νερό, κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας και τρίψτε τα μαλλιά σας. Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει σε ένα μπάνιο.
Αν πρέπει να διαμορφώσετε τα μαλλιά σας, αναζητήστε κάτι απλό, όπως μια κοτσίδα. Οι πλεξούδες είναι επίσης ιδανικές για τη μεταμφίεση βρεγμένων ή λιπαρών μαλλιών.

Πλένετε το πρόσωπό σας.

Εάν το πρόσωπό σας φαίνεται λίγο λιπαρό ή βρώμικο, μην αγχώνεστε! Μπορείτε να έχετε φρέσκια όψη ακόμα κι αν δεν έχετε μαζί σας τα κανονικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος σας.
Ο απλούστερος τρόπος για να πλύνετε το πρόσωπό σας σε ένα δημόσιο μπάνιο είναι να ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας στο νεροχύτη και να στεγνώσετε με μια χαρτοπετσέτα.
Το πλύσιμο του προσώπου σας με σαπούνι χεριών θα στεγνώσει το δέρμα σας, οπότε μην το κάνετε.
Πάντα να έχετε υγρά μαντηλάκια. Αυτά είναι η καλύτερη επιλογή για την απομάκρυνση λιπαρότητας από το πρόσωπό σας, ειδικά αν δεν θέλετε τρέξει η μάσκαρα από το νερό.

Υγιεινή

Πλύνετε τα χέρια σας. Αφού είστε σε δημόσιο μπάνιο φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας όταν τελειώσετε, στα δημόσια μπάνια είναι λογικό να κυκλοφορούν πολλά μικρόβια.. Για καλύτερα αποτελέσματα, πλύνετε τα χέρια σας για 15 έως 20 δευτερόλεπτα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σκοπεύετε να κάνετε οτιδήποτε περιλαμβάνει το άγγιγμα του προσώπου σας, όπως την εφαρμογή μακιγιάζ.
Προσπαθήστε να αποφύγετε να αγγίξετε κάτι όταν θα φεύγετε από το μπάνιο, συμπεριλαμβανομένης της βρύσης ή της λαβής της πόρτας. Εάν είναι αδύνατο να μην το αγγίξετε, χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα χαρτιού για να ανοίξετε πχ την πόρτα.

Παρακολουθήστε πού βάζετε τα πράγματα σας.

Τα δημόσια μπάνια δεν είναι τα καθαρότερα μέρη στον κόσμο, οπότε είναι σημαντικό να προσέχετε ποιες επιφάνειες αγγίζετε. Για να αποφύγετε την εξάπλωση μικροβίων, μην κάνετε τίποτα απευθείας στην επιφάνεια του μπάνιου, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.
Αποφύγετε την τοποθέτηση οδοντόβουρτσας ή ειδών μακιγιάζ σε δημόσιο νεροχύτη.
Εάν πρέπει να βάλετε κάτι στο νεροχύτη και δεν έχετε ένα τσαντάκι, βάλτε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα κάτω από αυτό.

Αποφύγετε την επαφή με το δάπεδο. Το πάτωμα είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στο μπάνιο, οπότε αποφύγετε την επαφή με κάθε κόστος. Στην ιδανική περίπτωση, τίποτα άλλο από το κάτω μέρος των παπουτσιών σας δεν πρέπει να αγγίζει το πάτωμα ενός δημόσιου μπάνιου.
Αποφύγετε να τοποθετείτε τις τσάντες σας στο πάτωμα εάν είναι δυνατόν. Ψάξτε για άγκιστρα ή παγκάκια.
Εάν αλλάζετε σε καθαρά ρούχα, αποφύγετε να πετάτε τα βρώμικα ρούχα σας στο πάτωμα. Βάλτε τα απευθείας σε μια τσάντα αν μπορείτε.
Εάν σκοπεύετε να κάνετε ντους, φορέστε σαγιονάρες.

Συμβουλές
Ο φωτισμός στα δημόσια μπάνια μπορεί να είναι πολύ έντονος και να ενισχύει τυχόν ατέλειες στο δέρμα σας. Μην το παρακάνετε στο μακιγιάζ εξαιτίας αυτού. εφαρμόστε όσο θα βάζατε κανονικά. Θα φανείτε καλύτερα όταν επιστρέψετε στο πιο απαλό φως.
Προσπαθήστε να μην ντρέπεστε, ακόμα κι αν κοιτάζουν άλλοι. Απλώς ξεκινήστε αυτό που θέλετε να κάνετε και ολοκληρώστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
Μην παραμείνετε στο μπάνιο για περισσότερο από το απαραίτητο.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Το μόνο πράγμα που χρειάζονται οι άντρες και πως να τους το δώσεις

Το μόνο πράγμα που χρειάζονται οι άντρες και πως να τους το δώσεις

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά

Πώς να καθαρίσετε την βαφλιέρα σας σωστά