Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube
Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube
in ,

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube;

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube;

Ίσως να έχετε ακούσει για το οκτάχρονο αγόρι που κερδίζει 26 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ξεκίνησε ως κανάλι unboxing για παιχνίδια στο YouTube. Ίσως σκεφτήκατε, “καλά, αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ.” Σίγουρα, αν απευθύνεστε σε παγκόσμιο κοινό ή έχετε κάτι μοναδικό να προβάλλετε, αν και οι περισσότεροι δημιουργοί έχουν πενιχρά, επίγεια ετήσια έσοδα.

Ακολουθεί μια ματιά: πόσα μπορείτε να κερδίσετε ως YouTuber.

Οι συνδρομητές είναι σημαντικοί, αλλά δεν είναι τα πάντα

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των YouTubers έχει μεγάλο αριθμό συνδρομητών: Από 37 εκατομμύρια λογαριασμούς, μόνο 22.000 έχουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Σύμφωνα με την Tubics, μια εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτυχημένων δημιουργών ανήκουν σε μια “μεσαία τάξη” λογαριασμών με 50k – 500K συνδρομητές, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να ζήσουν μόνο από τα κέρδη τους στο YouTube.

Οι συνδρομητές είναι όμως πολύτιμοι, επειδή είναι πιο πιθανό να αλληλοεπιδρούν με το περιεχόμενό σας με συνέπεια να το μοιράζονται με άλλους. Αλλά δεν αποτελούν την καλύτερη μέτρηση για τον προσδιορισμό των χρημάτων που κερδίζουν οι youtubers. Για να αποκτήσετε μια πιο ακριβή αντίληψη για το τι πληρώνουν οι δημιουργοί, πρέπει να εξετάσετε το “κόστος ανά μίλι”, διαφορετικά γνωστό ως κόστος ανά 1.000 εμφανίσεις διαφημίσεων ή CPM.

Το CPM σας καθορίζει το ποσοστό πληρωμής σας

Όταν δημιουργείτε έσοδα από τα βίντεο σας μέσω του Προγράμματος συνεργατών της Google, ενεργοποιείτε την κατανομή εσόδων από διαφημίσεις που βασίζεται στο CPM σας.

Το κόστος ανά 1.000 εμφανίσεις είναι μια μέτρηση που αντιπροσωπεύει πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν οι διαφημιζόμενοι, για διαφημίσεις στα βίντεο σας στο YouTube. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Business Insider, κανένας δημιουργός του YouTube δεν έχει σταθερά το ίδιο CPM. Kαθώς οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν διαφορετικά ποσοστά με βάση διάφορους παράγοντες όπως η τοποθεσία, η εποχικότητα και το θέμα. (Συνήθως, το ποσοστό CPM σας είναι υψηλότερο για ενημερωτικό, επικεντρωμένο στις επιχειρήσεις περιεχόμενο προσωπικά vlogs.

Πόσα λεφτά μπορείς να βγάλεις από το Youtube;

Οι τιμές CPM είναι λίγο μυστηριώδεις για τους YouTubers και μπορεί να κυμαίνονται, αλλά συνήθως κυμαίνονται από 2 έως 5 $ ανά χίλιες προβολές. Αυτό σημαίνει ότι ένα CPM 5 $ θα σας δώσει 5.000 $ από ένα βίντεο με εκατομμύριο προβολές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο βίντεο YouTube έλαβε μόνο μερικές χιλιάδες προβολές, θα καταλάβετε γιατί μπορεί να είναι μια πρόκληση να αποκομίσετε ένα σταθερό εισόδημα, ακόμα κι αν είστε αρκετά δημοφιλείς.

Για να κερδίσετε πραγματικά χρήματα, πρέπει να υπερβείτε τις προβολές

Εάν θέλετε να κερδίσετε εκατομμύρια δολάρια στο YouTube, η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεστε περισσότερους από πολλούς συνδρομητές. Οι κορυφαίοι λογαριασμοί YouTube χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους ως δόλωμα για άλλους τρόπους δημιουργίας εσόδων, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

Πωλήσεις εμπορευμάτων

Οι YouTubers μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από εμπορικά προϊόντα παρά από τις διαφημίσεις. Εάν ένας δημιουργός έχει αφοσιωμένο, πιστό κοινό, τα κέρδη του από την πώληση όπως για παράδειγμα κούπες, μπλουζάκια, κινητά, στατικά ή διαδικτυακά εκπαιδευτικά βίντεο θα είναι σημαντικά. Σύμφωνα με τον Tubefilter:

Ένας μέσος μήνας για τον [Jake] Paul είναι 200 ​​εκατομμύρια προβολές, οι οποίες εκτιμούν τα μηνιαία κέρδη του στο Google AdSense μεταξύ 50.000 και 800.000 $. Το εκτιμώμενο [ετήσιο] εισόδημα από το εμπόρευμα του, από την άλλη πλευρά, κυμαίνεται μεταξύ 820.810 $ και 4.292.940 $. Τα ποσά αυτά βέβαια, είναι τρελά για το κοινό της Ελλάδας λόγο των λίγων κατοίκων. Αλλά σίγουρα θα μπορέσουν και οι Έλληνες youtubers να βγάλουν ένα αξιόλογο εισόδημα με συνδυασμό διαφημίσεων και πωλήσεων.

Χορηγημένο περιεχόμενο

Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να πληρώνονται απευθείας από χορηγούς για την αναφορά μιας συγκεκριμένης εταιρείας ή προϊόντος στα βίντεο τους. Συνήθως μια χρέωση από μερικές εκατοντάδες έως χιλιάδες δολάρια. Δεν είναι εύκολο να λάβετε μεγάλα ποσά σε αυτό, αλλά όσο πιο δημοφιλής είστε, τόσο περισσότερη επιρροή έχετε. Οι χρήστες με τουλάχιστον 100.000 ακόλουθους στο YouTube μπορούν συνήθως να κερδίσουν μέχρι και 12.500 $ για ένα βίντεο με χορηγία, σύμφωνα με το Forbes.

Δωρεάν εμπορεύματα

Σε πολλούς YouTubers αποστέλλονται δωρεάν προϊόντα με την ελπίδα ότι θα κάνουν βίντεο αξιολόγησης των προϊόντων στα κανάλια τους. Μπορείς να φανταστείς πως ένας δημιουργός μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα εάν: για παράδειγμα, έχει κανάλι αξιολόγησης προϊόντων μακιγιάζ και όλα τα προϊόντα που δείχνει πληρώνονται από κάποιον χορηγό.

Εισόδημα με το Patreon

Το Patreon επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα από τους πιο πιστούς συνδρομητές τους με αντάλλαγμα αποκλειστικό περιεχόμενο και προνόμια. Μπορείτε εύκολα να κερδίσετε τόσα χρήματα από το Patreon όσα από τα έσοδα από διαφημίσεις.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε στο TikTok;

Πίτσα στο τηγάνι: ψήστε την πίτσα σας χωρίς φούρνο!

Πίτσα στο τηγάνι: ψήστε την πίτσα σας χωρίς φούρνο!