in

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το “αντοχή στο νερό” ;

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το "αντοχή στο νερό" ;


iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά αυτό που δηλώνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone, “αντοχή στο νερό” ;
Εάν το Star Wars μάς έχει διδάξει κάτι, είναι ότι η «αντίσταση» δεν είναι «ανίκητη». Άσχημα πράγματα συμβαίνουν ακόμη και όταν έχετε τις πιο καλές προθέσεις, όπως η Apple – και οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές smartphone – που αξιολογούν την προστασία των συσκευών τους από υγρά.

Πρόστιμο 12 εκατομμυρίων για την Apple

Στην περίπτωση της Apple, η εταιρεία έλαβε πρόσφατα πρόστιμο 12 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία σχετικά με το μάρκετινγκ της αντοχής στο νερό της iPhone. Συγκεκριμένα, η Apple δήλωσε ότι ορισμένα από τα iPhone της ήταν ανθεκτικά στο νερό «σε ένα μέγιστο βάθος που κυμαίνεται μεταξύ ενός και τεσσάρων μέτρων, ανάλογα με το μοντέλο, για έως και 30 λεπτά», όπως σημειώνεται στο 9to5Mac.

Αυτό φαίνεται φυσιολογικό, σωστά; Ωστόσο, οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές αμφισβήτησαν το γεγονός ότι η Apple δεν ανέφερε ακριβώς πώς κατέληξε στα συμπεράσματά της. Συγκεκριμένα, οι δοκιμές της Apple για τον προσδιορισμό «αντοχή στο νερό» για τα iPhone της πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήριο και όχι σε πραγματικό κόσμο. Η εταιρεία χρησιμοποίησε «καθαρό» στάσιμο νερό για τις δοκιμές της.

Αυτό έχει σημασία, γιατί δεν είναι πιθανό να συναντήσουμε τέτοιες συνθήκες εάν βυθιστεί το κινητό μας. Το νερό κινείται! Το νερό μπορεί επίσης να περιέχει βρωμιά ή άλλα υγρά και ποιος ξέρει τι άλλο. Όταν βυθίζεται το τηλέφωνό σας σε νερό, μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα πράγματα: το πάτωμα στο οποίο προσγειώνεται, οτιδήποτε άλλο κρατάτε στις τσέπες σας καθώς κολυμπάτε ή ακόμα και ένα θυμωμένο ψάρι.

Εν ολίγοις, οι δοκιμές της Apple για την αντοχή των συσκευών της σε υγρά δεν είναι ακριβώς ενδεικτικές για πραγματικές καταστάσεις.

Απλώς έχουν σχεδιαστεί για να πάρουν έναν ημι-τεχνητό αριθμό σχετικά με την αντοχή στο νερό – ο οποίος, για να σημειωθεί, δεν είναι ίδιος με το αδιάβροχο. Για την Ιταλία, η Apple δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρη για αυτό το γεγονός.

Αυτός ο αριθμός, μια βαθμολογία IP68 για τα τελευταία iPhone 12s, σημαίνει ότι η συσκευή σας έχει “Προστασία” με βαθμολογία έξι για στερεά και οκτώ για υγρά.

Στερεά: Σκόνη. Πλήρη προστασία έναντι της σκόνης
Υγρά: «Βύθιση πέραν του 1m. Ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος για συνεχή βύθιση στο νερό υπό συνθήκες που καθορίζονται από τον κατασκευαστή. Κανονικά, αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός είναι ερμητικά σφραγισμένος. Ωστόσο, με ορισμένους τύπους , μπορεί να σημαίνει ότι το νερό μπορεί να εισέλθει αλλά μόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παράγει επιβλαβή αποτελέσματα. “

Αυτό που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο είναι περισσότερο ένας συνδυασμός περιβαλλοντικών συνθηκών και τύχης. Έχω δει iPhone 12s σε δοκιμές στο θαλασσινό νερό χωρίς κανένα πρόβλημα αρχικά. Το πρόβλημα ήρθε όταν ήρθε η ώρα να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους. Έχω δει επίσης ότι το iPhone 12s βουτάει σε μια πισίνα χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλοι έχουμε δει πολλά βίντεο από χρήστες στο YouTube που υποβάλλουν τα ολοκαίνουργια iPhone τους σε όλα τα είδη υγρών βασανιστηρίων:

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το “αντοχή στο νερό” ;

Το νερό καταστρέφει την εγγύηση του iPhone σας.

Εάν το “αδιάβροχο” iPhone σας βραχεί λίγο, οι πιθανότητες είναι καλές, θα δουλεύει μια χαρά. Ακόμα κι αν τύχει να βραχεί παραπάνω από ένα απλό πιτσίλισμα. Π.χ ρίχνοντας ένα γεμάτο ποτήρι νερό στο iPhone σας, η συσκευή σας μπορεί και να τα καταφέρει. Ή, τουλάχιστον, θα είσαι σε καλύτερη θέση από εμένα όταν το iPhone 4 μου έκανε μια απρόβλεπτη βουτιά σε πισίνα. Δεν ήταν καθόλου ανθεκτικό στο νερό.

Ενώ το iPhone σας μπορεί να είναι αδιάβροχο, αυτή η προδιαγραφή δεν σας προσφέρει καμία προστασία όταν πρόκειται για μελλοντική υπηρεσία εγγύησης.

Εάν ρίξετε το τηλέφωνό σας στο νερό και επιβιώσει για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν σας εγγυάται ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο ζήτημα αργότερα. Ακόμη και ένα πρόβλημα που ενδέχεται να μην είχε προκληθεί αν δεν βρεχόταν η συσκευή σας.

Η Apple ενδέχεται να αποκλείσει την επισκευή από την εγγύηση εάν η ένδειξη νερού της συσκευής έχει ενεργοποιηθεί.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο μισό των προβλημάτων των Ιταλών ρυθμιστικών αρχών με το μάρκετινγκ της Apple. Συγκεκριμένα, η Apple ανέφερε ότι τα τηλέφωνά της ήταν ανθεκτικά στο νερό χωρίς να αναφέρουν ρητά ότι η είσοδος υγρού ακυρώνει την εγγύηση των συσκευών. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες του iPhone 12 να υποθέσουν λανθασμένα ότι η Apple θα εξακολουθήσει να διορθώνει τη συσκευή τους εάν το υγρό το καταστρέψει, καθώς αυτό πρέπει να είναι πρόβλημα κατασκευής εάν το υγρό διεισδύει στη μαγική αντίσταση του smartphone.

iPhone: Τι σημαίνει πραγματικά το “αντοχή στο νερό” ;

Εάν αυτός ο μικρός δείκτης έρθει σε επαφή με υγρό με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση, η επισκευή με την εγγύησης της Apple μπορεί και να μην λειτουργήσει. Η αντίσταση μπορεί να κρατήσει το τηλέφωνό σας “ζωντανό” όταν βραχεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τη συσκευή σας βρεγμένη.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να αντισταθείτε είναι η επιθυμία να κάνετε μπάνιο στο iPhone σας.

Antivirus – Bitdefender

Προστατέψτε τις συσκευές σας

Κρατήστε τους όλους ασφαλείς καλύπτοντας έως και 15 συσκευές

 1 ‘Ετος / 79.99€ 34.99€

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Τα φυτά μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική παραγωγικότητά σας

Τα φυτά ενισχύουν τη παραγωγικότητα σας

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά

Ξεβούλωμα λεκάνης : αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν πραγματικά