Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει
Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει
in

Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει

Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει

Οι 4 καλύτερες τηλεοράσεις της αγοράς που μπορείς να αγοράσεις.

Πως να αποφασίσεις αν μια τηλεόραση Sony, Samsung, LG ή άλλη κορυφαία μάρκα είναι κατάλληλη για εσένα.

Οι τηλεοράσεις σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακές: προσφέρουν εξαιρετική ευκρίνεια, έξυπνο σχεδιασμό και απίστευτη ποιότητα ήχου.

Υπάρχουν μερικές διαφοροποιημένες δυνατότητες που απαιτούνται για να κάνουν μια τηλεόραση εξαιρετική ώστε να αξίζει τα λεφτά της.

Μερικές λειτουργίες δεν είναι πάντα κατανοητές από τον αγοραστή. Έτσι είναι πιθανό κάποιος να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για μια τηλεόραση που του παρέχει λιγότερες λειτουργίες από μια φθηνότερη.

Εκεί έρχεται η συλλογή του lifehacker για τις καλύτερες τηλεοράσεις στην αγορά που αξίζουν πραγματικά κάθε ευρώ. Όταν αποφασίζαμε για τη λίστα μας, εξετάσαμε μια ποικιλία κριτηρίων για να αξιολογήσουμε τη συνολική ποιότητα εικόνας και ήχου της κάθε μάρκας, τη γωνία θέασης, την ευκολία της διασύνδεσης και πολλά άλλα.

Πριν δείτε τις επιλογές μας, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές παρακάτω όταν επιλέγετε την τηλεόρασή σας.

Πως να επιλέξω την καλύτερη τηλεόραση;

Ανάλυση:

Αυτός είναι ο αριθμός των pixel στην οθόνη. Περισσότερα pixel σημαίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Οτιδήποτε πάνω από 4K είναι Ultra HD. Έαν έχετε Ultra HD, έχετε επίσης (HDR) Υψηλό δυναμικό εύρος, το οποίο επιτρέπει καλύτερη αντίθεση με μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Γι ‘αυτό δεν πρέπει να αγοράσετε τηλεόραση με ανάλυση μικρότερη από 4K.

Πιο είναι το καλύτερο μέγεθος τηλεόρασης;


Μέγεθος οθόνης:

Υπήρχε μια ανησυχία για το μέγεθος καθώς σχετίζεται με την απόσταση προβολής, μπορείτε να καθίσετε δύο φορές πιο κοντά σε μια τηλεόραση 4K UHD χάρη στην καλύτερη ανάλυση, οπότε επιλέξτε το μεγαλύτερο μέγεθος που θα χωρέσει στον χώρο σας (και τον προϋπολογισμό σας φυσικά) .

Τι παραπάνω έχουν οι Smart TV και γιατί να τις προτιμήσω;


Έξυπνες τηλεοράσεις:

Σήμερα, οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι έξυπνες, που σημαίνει ότι είναι συνδεδεμένες σε WiFi και διαθέτουν ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το Netflix το YouTube και το Amazon Prime. Πολλές τηλεοπτικές μάρκες προσφέρουν τη δική τους μοναδική πλατφόρμα, ενώ ορισμένες συνεργάζονται με τρίτα μέρη όπως η Roku.
Αν δεν είστε φαν του των παραπάνω λειτουργιών τότε μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μια απλή φθηνότερη τηλεόραση τηλεόραση για να μην επιβαρυνθείτε με έξτρα κόστος.

OLED, LED ή LCD τηλεόραση;

Οι τηλεοράσεις διατίθενται συνήθως σε τρεις ποικιλίες: OLED, LED ή LCD.

Το OLED επιτρέπει ομαλές και πολύχρωμες εικόνες με μεγάλη αντίθεση. Σε μια OLED τηλεόραση, κάθε μεμονωμένο εικονοστοιχείο φωτίζεται αυτόματα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις εικόνες σε επίπεδο pixel. Είναι επίσης η ακριβότερη επιλογή σε σχέση με τις άλλες δύο.

Οι LED και οι οπίσθιοι φωτισμοί LCD από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι φθηνότεροι, αλλά απαιτούν μια εξωτερική πηγή φωτός που αυξάνει τα εξαρτήματα (που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει η τηλεόραση ή να χρειαστεί επισκευή).
Υπάρχει επίσης κάτι που ονομάζεται QLED, το οποίο είναι απλώς ένα LED με φωτεινότερη οθόνη.

Οι τηλεοράσεις OLED είναι η κορυφαία επιλογή μας σε ποιότητα αλλά όπως είπαμε πριν, έχουν υψηλότερο κόστος.

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε τηλεόραση OLED, η επόμενη καλύτερη θα ήταν μια τηλεόραση LED, ακολουθούμενη από μια οθόνη LCD.

Γενικές συμβουλές αγοράς τηλεόρασης:

Αποφύγετε την αγορά τηλεόρασης με ρυθμό ανανέωσης κάτω των 120 HZ για να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα σας παραμένει καλή.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση διαθέτει αρκετές θύρες HDMI για τις ανάγκες σας – πιθανότατα τέσσερις! Και σχεδιάστε να αγοράσετε μια μπάρα ήχου καλής ποιότητας, καθώς η ποιότητα ήχου της τηλεόρασης δεν συμβαδίζει με την εικόνα.

Και τώρα, με βάση τα τελευταία 10 χρόνια δοκιμών των συνεργατών του lifehackers στην κατηγορία αυτή και ερευνώντας την τρέχουσα ποικιλία τηλεοράσεων που διατίθενται από διάφορους κατασκευαστές, αυτή είναι η επιλογή μας από τις καλύτερες τηλεοπτικές μάρκες:

1.

Τηλεόραση με την καλύτερη ποιότητα εικόνας

LG

Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει

55″ Smart OLED 4K UHD OLED55B9SLA

1.699€ 1.349€ 

Οι τηλεοράσεις LG διαθέτουν μια εντυπωσιακή σειρά OLED με πολλά διαφορετικά μεγέθη και πολλές δυνατότητες. Γενικά, αυτές οι τηλεοράσεις έχουν γρήγορο χρόνο απόκρισης με χαμηλή καθυστέρηση εισόδου για εύκολη χρήση.

Η έξυπνη διεπαφή εκτελείται στο WebOS, το οποίο είναι παρόμοιο με τη Samsung, με τις εφαρμογές που εκτελούνται στο κάτω μέρος της οθόνης. Για τέτοιες τηλεοράσεις OLED υψηλής ποιότητας, η τιμή είναι καλή σε σχέση με την εμπειρία που προσφέρει, ξεκινώντας από 1.349€. Ωστόσο, η ποιότητα εικόνας LG OLED δεν μπορεί να αναμετρηθεί με άλλες , ειδικά όταν παρακολουθείτε τηλεόραση στο σκοτάδι.

Με βάση την επιτυχία της σειράς OLED, η LG θα φέρει σύντομα την τεχνολογία “OLED evo” η οποία θα επιτρέπει καλύτερη φωτεινότητα, περισσότερη ευκρίνεια και καλύτερο ήχο. Η έξυπνη διεπαφή λαμβάνει μια ενημέρωση και θα υπάρχει ένα νέο έξυπνο τηλεχειριστήριο που θα διαθέτει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI) για καλύτερη αναζήτηση.

OLED evo / Προσεχώς το 2021.

2.

Τηλεόραση με την καλύτερη smart πλατφόρμα

Samsung

Πως να αποφασίσεις πoια τηλεόραση σου ταιριάζει

55″ Smart 4K QLED QE55Q90T

3.599€ 2.599€ 

Για μια τηλεόραση που μοιάζει με έργο τέχνης, η Samsung διαθέτει τα καλύτερα σχέδια τηλεόρασης στην αγορά.

Η samsung δεν διαθέτει μόνο το καλύτερο design, αλλά προβάλει εικόνες υψηλής ποιότητας. Η Samsung είναι γνωστή για τις τηλεοράσεις QLED που διαθέτουν καλή τεχνολογία αναβάθμισης, κάνοντας το περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης να μοιάζει με εγγενείς εικόνες 4K. Η τιμή της είναι φυσικά τσουχτερή αλλά σίγουρα αξίζει η επένδυση.

Η Samsung προσφέρει τακτικές ενημερώσεις στην υψηλή τεχνολογία, διατηρώντας τα πάντα ομαλά σε συνεχή βάση. Εάν διαθέτετε άλλα προϊόντα smart home της Samsung, οι τηλεοράσεις τους μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε αυτά τα προϊόντα για μια φανταστική εμπειρία.

Οι Samsung Smart TV διαθέτουν εφαρμογές στη σειρά στο κάτω μέρος του Smart Hub για εύκολη πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές ροής. Προσθέστε ένα σύστημα ήχου για μοναδική εμπειρία ήχου.

Η Samsung αναβαθμίζει την τεχνολογία QLED με την εισαγωγή της τεχνολογίας «neo QLED». Η χρήση κβαντικών miniLED θα επιτρέψει μια πιο ακριβή και συναρπαστική εμπειρία προβολής. Σχεδιαστικά, τα νέα σετ θα είναι σχεδόν χωρίς bezel και θα έχουν νέες έξυπνες λειτουργίες όπως το Smart Trainer ενσωματωμένο για παρακολούθηση και ανάλυση προπονήσεων σε πραγματικό χρόνο. Το νέο μοντέλο αναμένεται μέσα στο 2021.

3.

Καλύτερη απόδοση σε σχέση με την τιμή

TCL

65″ Ultra HD 4K QLED Smart 65C715

999€ 699€ 

Διαθέσιμες από 339 στο λινκ παρακάτω

Η TCL είναι η πιο προσιτή μάρκα στη συλλογή μας με πολλές τηλεοράσεις διαθέσιμες κάτω από 400€, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων με μόλις 339€ .

Η TCL προσφέρει τηλεοράσεις Roku που παρέχουν μια εξαιρετική, οικεία διεπαφή έξυπνης τηλεόρασης για απλή πρόσβαση σε κορυφαίες πλατφόρμες ροής.

Λάβετε υπόψη ότι οι τηλεοράσεις TCL δεν θα διαθέτουν τις προηγμένες δυνατότητες και την ποιότητα εικόνας των μοντέλων υψηλότερης τεχνολογίας.

Φέτος, η TCL θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει mini-LED επόμενης γενιάς στα σύνολά της για καλύτερο οπίσθιο φωτισμό (“OD Zero”).

4.

Σταθερή αξία, υψηλή ποιότητα

SONY

Sony 55″ Smart Android TV OLED 4K UHD KD55A8BAEP

2.399€ 1.399€

Η Sony προσφέρει πολλά στυλ τηλεοράσεων, αλλά οι επαγγελματίες μας προτείνουν και τις τηλεοράσεις 4K και OLED, καθώς έχουν σχεδιασμό καλής ποιότητας. Η εικόνα έχει καλή ακρίβεια χρώματος και χειρισμό κίνησης στις αξιολογήσεις μας.

Η Sony προσφέρει επίσης καλή τεχνολογία αναβάθμισης για προβολή περιεχομένου χαμηλότερης ανάλυσης. Η έξυπνη διεπαφή λειτουργεί σε Android TV με ενσωματωμένη υποστήριξη για τον Βοηθό Google και το Chromecast.

Φέτος, τα σετ της Sony θα επιτρέψουν ακόμη καλύτερη φωτεινότητα και καλύτερη ανάλυση με «γνωστική» επεξεργασία, η οποία αλγοριθμικά βελτιώνει τα διάφορα τμήματα στην εστίαση. Επίσης νέο για το έτος, όλες οι τηλεοράσεις Sony 2021 θα λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα Google TV.

Εσείς για πια τηλεόραση έχετε αποφασίσει; Γράψτε μας τις κριτικές σας στα σχόλια παρακάτω.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Μπάνιο χωρίς παράθυρο Κόλπο για την μυρωδιά και την υγρασία

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Κόλπο για την μυρωδιά και την υγρασία

Εσείς ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια στο σπίτι σας;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το μαξιλάρι σας;