Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος
Πως μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα που είναι ήδη έγκυος;
in ,

Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος

Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος

Πως μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα που είναι ήδη έγκυος;

Επικύηση: Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος ενώ είναι ήδη έγκυος.

Κανονικά, οι ωοθήκες μιας εγκύου γυναίκας σταματούν προσωρινά να απελευθερώνουν ωάρια ενώ είναι εγκυμονούσες.

Αλλά ένα σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται επικύηση, ένα άλλο ωάριο απελευθερώνεται, γονιμοποιείται με σπέρμα και προσκολλάται στον τοίχο της μήτρας, με αποτέλεσμα άλλο ένα μωρό.

Γυναίκα στην Καλιφόρνια έμεινε έγκυος ενώ ήταν έγκυος

Το 2016, η μαμά της Καλιφόρνιας Τζέσικα Άλεν συμφώνησε να γίνει παρένθετη μητέρα για ένα άλλο ζευγάρι επειδή ήθελε να τους βοηθήσει να βιώσουν αυτή τη χαρά. Έξι μήνες μετά από αυτήν την εγκυμοσύνη με τεχνητή γονιμοποίηση, πήρε κάποια εκπληκτικά νέα από το γιατρό της: Είχε δύο μωρά!!

Εκείνη την εποχή, ο γιατρός πίστευε ότι και το δεύτερο έμβρυο που δημιουργήθηκε ήταν αποτέλεσμα της τεχνητής γονιμοποίησης. Όπως είπε η Άλεν σε μια συνέντευξη στο “Good Morning America

Αργότερα, οι δοκιμές DNA αποκάλυψαν ότι δεν ήταν καθόλου αλήθεια. Το δεύτερο μωρό ήταν στην πραγματικότητα το βιολογικό παιδί της Άλεν και του συζύγου της. Είχαν συλλάβει το δεύτερο μωρό φυσικά, παρόλο που είχε ήδη ένα μωρό από την τεχνητή γονιμοποίηση.

Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος

Με πιο απλά λόγια, έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος.

Η Άλεν και ο σύζυγός της απέκτησαν την πλήρη επιμέλεια του βιολογικού παιδιού τους, το οποίο είναι τώρα 5 ετών. Αλλά η ιστορία τους έφερε την προσοχή σε ένα απίστευτα σπάνιο φαινόμενο γνωστό ως επικύηση.

Αν και είναι κοινό σε άλλα θηλαστικά, έχει αναφερθεί μόνο λίγες φορές στον άνθρωπο, σύμφωνα με τους New York Times.

Κανονικά, όταν η γυναίκα μείνει έγκυος, οι ορμονικές αλλαγές σταματούν προσωρινά τις ωοθήκες της να απελευθερώνουν περισσότερα ωάρια.

Η επένδυση της μήτρας γίνεται επίσης πιο παχιά, καθιστώντας πιο δύσκολη την προσκόλληση ενός άλλου γονιμοποιημένου γονιμοποιημένου ωαρίου, εάν κάποιος τυχαίνει να περιπλανηθεί τόσο μακριά.

Τέλος, ένα βύσμα από βλέννα σχηματίζεται στον τράχηλο για να αποτρέψει το σπέρμα να κολυμπήσει στη μήτρα, σύμφωνα με την Scientific American.

Αλλά σε μερικές περιπτώσεις – συμπεριλαμβανομένων της Allen – αυτές οι αυτόματες άμυνες δεν φαίνεται να λειτουργούν. Το 2007, για παράδειγμα, μια γυναίκα από την Βρετανία γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι που συνέλαβε στις τρεις εβδομάδες εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τους New York Times..


Ενδιαφέρον θέμα: Είναι το παιδί μου ψυχοπαθής; Τα σημάδια διαταραχής που εμφανίζονται σε μικρά παιδιά.


Γιατί συμβαίνει η επικύηση

Ο επικεφαλής ιατρικός συνεργάτης της ABC News, Δρ Jennifer Ashton, είπε στο ​​ότι ακόμα δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί συμβαίνει η επικύηση.

Μέχρι στιγμής, αναφορές περιπτώσεων δείχνουν ότι η δεύτερη εγκυμοσύνη τείνει να συμβαίνει περίπου δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος πρόωρου τοκετού, υψηλής αρτηριακής πίεσης και προεκλαμψίας.

Η επικύηση είναι πραγματικά σπάνια.

Όπως είπε η Άλεν στην εκπομπή: “Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν: έχετε περισσότερες πιθανότητες να χτυπηθείτε από κεραυνό ή να κερδίσετε τη λαχειοφόρο αγορά από το να σας συμβεί αυτό.”

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να μεταδοθούν από τον σκύλο και τη γάτα σας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Γιατί δεν πρέπει να φιλάτε το κατοικίδιο σας στο στόμα

Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους

Πως να καθαρίσεις το σπίτι με 7 κινήσεις σύμφωνα με μικροβιολόγους