Πατέρας μετατρέπει λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του (video)
Πατέρας μετατρέπει λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του (video)
in

Πατέρας μετατρέπει λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του (video)

Πατέρας μετατρέπει λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του (video)

Μόνος πατέρας μετατρέπει ένα παλιό λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του


Όταν βλέπετε παλιό λεωφορείο, σίγουρα δεν σας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλούσιο οικογενειακό σπίτι. Αλλά με το σωστό όραμα και πολλή σκληρή δουλειά, ακόμη και ένα παλιό λεωφορείο μπορεί να γίνει ένα άνετο μέρος για να ζήσετε!

Ο Adam Collier, ένας 42χρονος ξυλουργός από το Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου, ξέρει πώς να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Με το όραμα και τις δεξιότητές του, κατάφερε να κάνει κάτι που λίγοι άλλοι μπορούσαν να κάνουν. Να μετατρέψουν ένα διώροφο λεωφορείο σε λειτουργικό και αριστοκρατικό χώρο διαβίωσης!

Ο Κολιέρ βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο για να φτιάξει ένα προσιτό κομμάτι παραδείσου για αυτόν και την κόρη του

Εάν έχετε τη σωστή νοοτροπία και αποφασιστικότητα και λίγο φαντασία, όλα είναι δυνατά! Ο Άνταμ δεν είχε τίποτα από αυτά αλλά πάντα είχε ένα περιπετειώδες πνεύμα. Χωρίς τα μέσα για να αποκτήσει για τον εαυτό του και την κόρη του έναν ακριβό σπίτι, άρχισε να δημιουργεί το δικό του κινητό σπίτι.

Όταν είδε ένα παλιό διώροφο λεωφορίο, είχε ήδη μια ιδέα στο μυαλό του. Ήξερε πώς να μετατρέψει το λεωφορείο σε ένα φτηνό, κινητό σπίτι για αυτόν και τη 12χρονη κόρη του, Ντέβον.

Δεν χρειάζεται να είστε εκατομμυριούχος για να μετατρέψετε κάτι παλιό σε κάτι ωραίο.
Μπορούμε συχνά να δούμε πώς οι πλούσιοι και διάσημοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά πολυτελή τροχόσπιτα που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια. Ο Άνταμ δεν είχε τα μετρητά για να εκπληρώσει το όνειρό του, αλλά είχε το όραμα και τις ικανότητες να φτιάξει ένα με τα χέρια του. Έθεσε έναν προϋπολογισμό μόλις 10.000 £ για να αγοράσει το λεωφορείο και να το μετατρέψει σε κατοικία.

Ωστόσο, έπρεπε να γίνει πολλή δουλειά για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το λεωφορείο δεν μπορούσε πλέον να περάσει κτέο, πράγμα που σήμαινε ότι ο Άνταμ έπρεπε να επιλύσει κάποια ζητήματα προτού το λεωφορείο μπορεί να μετατραπεί σε τροχόσπιτο.


Η μετατροπή του λεωφορείου σε σπίτι αποδείχθηκε δύσκολη, αλλά ο Άνταμ ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Έχοντας αφαιρέσει τα 42 καθίσματα, έπρεπε να λύσει το πρόβλημα με μόνωση, καθώς συνειδητοποίησε ότι το λεωφορείο δεν είχε καμία μόνωση. Όταν μπήκε για πρώτη φορά στο λεωφορείο, ο συνειδητοποίησε ότι τα παράθυρα μπάζουν από παντού. Σε μια συνέντευξη με το AmazingSpaces, ο Άνταμ δήλωσε ότι επρόκειτο να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του, με μερικούς από τους φίλους του να προσφέρουν βοήθεια.

«Είμαι έμπορος, οπότε ήξερα πώς να κάνω τα πάντα και δεν είχε νόημα να ζητήσω από κανέναν άλλο να βοηθήσει. Επίσης, ήταν δικό μου όνειρο. Δεν μπορούσα να περιμένω από άλλους να μοιραστούν τον ενθουσιασμό μου. “

Στη θέση των παλιών καθίσματων, έβαλε μια ολοκαίνουργια τραπεζαρία στον κάτω όροφο.
Το έργο του απαιτούσε μεγάλη εφευρετικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο χώρο και τον προϋπολογισμό. Καθώς και τους πόρους που απαιτούνται για να μετατρέψει ένα λεωφορείο σε ένα πλήρως βιώσιμο σπίτι για δύο. Για να κάνει το τροχόσπιτο υγιή, έπρεπε να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος στον πρώτο όροφο. Το οποίο πέτυχε βάζοντας μια τραπεζαρία κάτω στον πίσω μέρος του λεωφορείου.

Πατέρας μετατρέπει λεωφορείο σε σπίτι για αυτόν και την κόρη του (video)


Έχοντας περάσει την παιδική του ηλικία σε ένα λεωφορείο, σκόπευε να διατηρήσει κάποια από την παλιά εμφάνιση του λεωφορείου χωρίς να θυσιάσει τη λειτουργικότητα. Στη θέση των παλαιών παραθύρων, εγκατέστησε νέα, πλούσια, πράσινη ξύλινη επένδυση που έδωσε στο νέο σπίτι μια χαλαρωτική, φυσιολογική εμφάνιση.

Η νέα κουζίνα βρισκόταν ανάμεσα στην απαγόρευση του οδηγού και στην τραπεζαρία και πρόσθεσε επίσης ένα λέβητα, μπάνιο, ανοιχτή κουζίνα, ξυλόσομπα στον κάτω όροφο. Στο πάνω όροφο, ήθελε ένα απλό υπνοδωμάτιο.. Το σχεδίασα σε ένα κομμάτι χαρτιού, το οποίο έχω χάσει από τότε », είπε.


Μετά από πολλή δουλειά και μερικά εμπόδια στο δρόμο, κατάφερε να μετατρέψει ένα παλιό λεωφορείο σε ένα σπίτι των ονείρων του.

Ο Άνταμ προσπάθησε να κρατήσει το κόστος του έργου του υπό έλεγχο. Ξοδεύοντας σχεδόν το μισό του αρχικού προϋπολογισμού του για την αγορά του λεωφορείου που του κόστισε 4.500 £. Η διατήρηση των δαπανών υπό έλεγχο χωρίς να θυσιάσει το όνειρό του δεν ήταν τόσο απλή όσο φαινόταν στην αρχή. Αλλά ήξερε ότι επρόκειτο να βρει έναν τρόπο να πραγματοποιήσει το όραμά του.

Χρειάστηκαν έξι μήνες σκληρής δουλειάς για να ολοκληρωθεί ο εκπληκτικός μετασχηματισμός. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα άξιζε την προσπάθεια που ο Άνταμ επένδυσε στο λεωφορείο.

Ο Adam, ένας παθιασμένος surfer, κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τον περιορισμένο διαθέσιμο χώρο και στο τέλος, ξεπέρασε τον αρχικό του προϋπολογισμό κατά 5.000 £, με το συνολικό κόστος ανακαίνισης στις 15.000 £.


Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς μοιάζει το νέο σπίτι του Άνταμ σε όλο του το μεγαλείο και μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;

Πώς μπορώ να πω στο παιδί μου ότι θα χωρίσουμε;

Αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές μόνο σε άτομα που φοράνε γυαλιά

Αυτές οι καταστάσεις είναι γνωστές μόνο σε άτομα που φοράνε γυαλιά