in

Πως να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει σε γεύση

Πως να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει σε γεύση

Πως να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει σε γεύση

Μπριζόλα: Είναι το ίδιο ξεπαγωμένη η όχι τελικά;

Μπριζόλα: Η μαγειρική είναι για πολλούς μια μορφή τέχνης. Το να παίρνει κάποιος τα φαγητά και να τα μετατρέπει σε κάτι αγνώριστο είναι πραγματικά μοναδικό.

Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.

Έχουμε συνηθίσει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα μας πριν την μαγειρέψουμε. Από ότι δείχνουν οι ανακαλύψεις όμως αυτό δεν είναι το ποιο αποτελεσματικό. Η μόνη διαφορά που βρήκαν στο βίντεο ηταν ότι αν δεν ξεπαγώσουμε τις μπριζόλες μας πριν τις μαγειρέψουμε θα πάρουν αντί για 10-15 λεπτά να ψηθούν 18-20 λεπτά.

Ενδιαφέρον: Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν σταματήσετε να τρώτε λίπος

Πως να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε 3 λεπτά χωρίς να χάσει σε γεύση

Υπάρχει διάφορα στον τρόπο ψησίματος της μπριζόλας;
Η απλή απάντηση είναι όχι.

Παρακάτω σας έχουμε τα βήματα για να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.

Βγάλτε την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάλτε λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν το λάδι ζεσταθεί τοποθετήστε την στο τηγάνι με τα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε από την άλλη πλευρά.
Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την από το τηγάνι. Τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Αν ακολουθήσατε τις συμβουλές θα έχετε μια τέλεια μαγειρεμένη μπριζόλα που θα σας ξετρελάνει.

Πρέπει να δοκιμάσεις: Χυλοπίτες με σάλτσα τυριού, μανιτάρια και χυμό καρότου

Report

Up or Down?

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Αγαπάμε λιγότερο ή λιγότερους καθώς μεγαλώνουμε;

Αγαπάμε λιγότερο ή λιγότερους καθώς μεγαλώνουμε;

Νομοί της Ελλάδας: Κάνε το τεστ και δες πόσο καλά τους γνωρίζεις