Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας
Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας
in

Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας


Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να είστε πιο παραγωγικοί
Από μέρα σε μέρα, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλα όσα χρειάζεστε.

Υπάρχουν τόσα που πρέπει να θυμόμαστε καθημερινά αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποθηκευτούν όλα στον εγκέφαλο μας.

Ωστόσο, αφιερώνοντας χρόνο για να θυμόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια κάθε μέρας μας μπορεί να είναι ένα ζωτικό μέρος της μνήμης μας.

Με τίποτα περισσότερο παρά μόνο 15 λεπτά, μπορούμε να ενισχύσουμε τον εγκέφαλό μας και να θυμόμαστε περισσότερα από ποτέ.

Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας
Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την καθηγήτρια του Harvard Business School, Francesca Gino, όσοι ξοδεύουν χρόνο για να δουλέψουν με τον εγκέφαλό τους είναι πιο επιτυχημένοι, με γνώμονα τη μνήμη. Ο χρόνος που ξοδεύετε στο να σκεφτείτε και να επεξεργαστείτε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας σας βοηθά να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής μελέτης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν είτε να προβληματιστούν σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν τελείωσε η βάρδια τους, είτε να συνεχίσουν την μέρα τους όπως συνήθως.

Μετά από 10 ημέρες, τα αποτελέσματα της μελέτης και η έρευνά έδειξαν ότι εκείνοι που αναλογίστηκαν την ημέρα εργασίας τους στο τέλος της βάρδιας τους στο τηλεφωνικό κέντρο είχαν σχεδόν 29 τοις εκατό καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με αυτούς που δεν το έκαναν.

Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

Γιατί αυτά τα 15 λεπτά έχουν σημασία

Αυτά τα λίγα λεπτά στο τέλος της ημέρας μπορούν να σας κάνουν και έναν καλύτερο υπάλληλο, σύμφωνα με τον Gino. «Όταν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να στοχαστούν, βιώνουν μια ώθηση στην αποτελεσματικότητα», δηλώνει σε μια συνέντευξη με το Business Insider. “Αισθάνονται πιο σίγουροι ότι μπορούν να επιτύχουν τα πράγματα. Ως αποτέλεσμα, καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτό που κάνουν και αυτό που μαθαίνουν.”

Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να σκεφτούμε και να γράψουμε τα γεγονότα της κάθε ημέρας, είτε πρόκειται για λίγα λεπτά είτε για 15, όπως προτείνει η ερευνητική μελέτη, ουσιαστικά γράφουμε τα δεδομένα που πρέπει να θυμόμαστε. Υποφέρουμε από άγχος, αντιμετωπίζουμε προβλήματα και ολοκληρώνουμε τα καθήκοντα μας. Όταν η μέρα μας είναι πλήρης με τόσα πολλά, κάποια στιγμή θα πρέπει να τα επεξεργαστούμε. Μόλις γράψουμε ή ξανά σκεφτούμε τι είναι αυτό που βιώσαμε, είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τα γεγονότα και να βελτιώσουμε την όποια κατάσταση.

Μην χάσετε: Πως να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλο σας ώστε να μην αισθάνεστε πόνο

Γράψτε τα γεγονότα και τις σκέψεις σας σε χαρτί

Είναι σημαντικό να κάνετε το επιπλέον βήμα και να γράψετε τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας, ακόμη και τις λεπτομέρειες σχετικά με την εργασία σας, γιατί μας βοηθά να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τα αποτελέσματα των εμπειριών της ζωής μας.

Το κόλπο των 15 λεπτών για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

Είτε επιλέξετε να γράψετε φυσικά όλα όσα συνέβησαν, είτε απλά να δημιουργήσετε μια λίστα με τις πιο σημαντικές στιγμές, ο Gino παρατηρεί ότι η πράξη του προβληματισμού είναι σημαντική. Ανακεφαλαιώνοντας, κωδικοποιούμε όλα όσα έχουμε βιώσει: “Είναι πολύ εύκολο να εξαπατήσετε τον εαυτό σας αν το σκέφτεστε απλώς”, προσθέτει, “αλλά όταν γράφετε πράγματα σε χαρτί, είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τι σας είναι χρήσιμο.”

Ανεξάρτητα από το πώς επιλέγετε να επεξεργαστείτε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών σας, αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε κάποια συναισθήματα και σκέψεις. Θα είστε καλύτεροι εργαζόμενοι χάρη στην εξάσκηση και μπορεί ακόμη και να εργαστείτε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις ευκολότερα και πιο γρήγορα.

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
YourLstory: Έδωσα 500€ σε μάγισσα για να σταματήσει να με απατάει

Έδωσα 500€ σε μάγισσα για να σταματήσει να με απατά

Άντρας μεταμορφώνει παλιό βαν σε πολυτελές τροχόσπιτο

Άντρας μεταμορφώνει παλιό βαν σε πολυτελές τροχόσπιτο