Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πάτε για ύπνο στις 10 το βράδυ.
Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πάτε για ύπνο στις 10 το βράδυ.
in

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πάτε για ύπνο στις 10 το βράδυ.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πάτε για ύπνο στις 10 το βράδυ.

Οι Kim Kardashian, Anna Wintour και Oprah Winfrey έχουν ένα κοινό: όλες κοιμούνται περίπου στις 10 μ.μ.

Φαίνεται ότι αυτές οι γυναίκες κάτι ξέρουν. Μπορεί αυτή η συνήθεια να φέρει πολλές θετικές επιπτώσεις στο σώμα και το μυαλό μας. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικές από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες σήμερα τελειώνουν τη μέρα τους τόσο νωρίς, για να ετοιμαστούν για την επόμενη!

Μετά από ψάξιμο, το lifehackers θα σας δείξει γιατί οι άνθρωποι πέφτουν για ύπνο τόσο νωρίς και γιατί πρέπει να αρχίσετε να το σκέφτεστε και εσείς.

Αξιοποιούμε στο έπακρο τον ύπνο.

Ο ύπνος μας χωρίζεται σε κύκλους 90 λεπτών βαθύ και ελαφρύ ύπνο, από βαθύ ύπνο μη ταχείας κίνησης των ματιών (χωρίς REM) έως ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Το βαθύτερο και πιο ξεκούραστο μέρος του ύπνου μας είναι μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ.

Αυτό σημαίνει ότι για να ξεκουραστείτε πρέπει να αρχίσετε να κοιμάστε νωρίς.

Επίσης, μια μελέτη απέδειξε ότι ο ύπνος νωρίτερα και περισσότερο μας βοηθά να σταματήσουμε τις αρνητικές και ανησυχητικές σκέψεις που μπορεί να μας κρατήσουν τη νύχτα ξάγρυπνους. Ένας άλλος λόγος για να πέσουμε στο κρεβάτι στις 10 μ.μ.!

Όταν κοιμόμαστε σωστά το σώμα μας ανανεώνεται.

Όταν βρισκόμαστε στον κύκλο του βαθιού ύπνου, το σώμα μας θεραπεύεται παράγοντας ανάπτυξη και αποκατάσταση ορμονών. Αυτή η κρίσιμη δραστηριότητα θα διασφαλίσει ότι είμαστε στην καλύτερη φόρμα για την επόμενη μέρα, ειδικά όταν μιλάμε για άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Τα επίπεδα άγχους μας μειώνονται.

Το να μην έχετε αρκετό ύπνο μπορεί να σας αφήσει άγχος λόγω των υπερβολικά υψηλών επιπέδων της ορμόνης του στρες στο σώμα σας. Η υπερβολική κορτιζόλη μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε άγχος και να επηρεάσει την υγεία μας. Αλλά μόλις αρχίσετε να κοιμάστε νωρίτερα, μπορείτε να πιάσετε τις μεγαλύτερες περιόδους βαθύ ύπνου που μπορεί πραγματικά να ελέγξουν τα επίπεδα κορτιζόλης σας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν τα επίπεδα άγχους σας πέσουν, χάρη στο μυαλό και το σώμα σας που παίρνουν δυνάμεις από έναν πλήρη ύπνο!

Ο κίνδυνος παθήσεων είναι μικρότερος.


Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται νωρίτερα είναι πιο υγιείς σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες ή απλά τους αρέσει να ξενυχτούν. Τα άτομα που δεν έχουν αρκετό βαθύ ύπνο έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και η υπέρταση.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πάτε για ύπνο στις 10 το βράδυ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η φάση του βαθύ ύπνου μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. είναι πολύ σημαντικό για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μας. Τα άτομα που δεν είχαν βαθύ ύπνο είχαν χαμηλότερη απόκριση αντισωμάτων ιού, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ευκολότερα.

Μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αρκετές ώρες είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι στη ζωή. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, τα συναισθήματά μας μπορεί να είναι πιο ασταθή καθώς δυσκολευόμαστε να τα ελέγξουμε. Επίσης, ο ύπνος νωρίτερα μπορεί να σημαίνει νωρίτερο ξύπνημα, κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό εάν θέλουμε να πάρουμε περισσότερη σεροτονίνη στο φως της ημέρας και να ενισχύσουμε τη διάθεση μας.

Μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Μία μελέτη μας λέει ότι η παράλειψη του καλού ύπνου μιας νύχτας δυσκολεύει την ανάγνωση της ευτυχίας και της θλίψης. Σύμφωνα με τη μελέτη, χάθηκαν τα πιο λεπτά σημάδια συναισθημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ακολουθήσουμε αυτά τα στοιχεία για να πούμε αν ένα άτομο είναι ειλικρινές ή όχι.

Ωστόσο, άλλα συναισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος ήταν ευανάγνωστα, ίσως επειδή είναι τα πιο πρωταρχικά ένστικτά μας που βασίζονται στην επιβίωση, απαραίτητα για την κατανόηση του κινδύνου.

Εσύ τι ώρα συνήθως κοιμάσαι; Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι για να νιώσεις ανανεωμένος το πρωί;

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Shop the Post

https://go.linkwi.se/z/11532-0/CD17976/?lnkurl=https%3A%2F%2Fwww.24home.gr%2FProion%2F31973-359%2FServitsio-Porselanis-Bavaria-20-Temaxion-845%2F

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τρελές καταστάσεις με τις οποίες κάθε ιδιοκτήτης γάτας είναι εξοικειωμένος

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν σταματήσετε να τρώτε λίπος

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν σταματήσετε να τρώτε λίπος